Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Netflix favorieten - februari 2020

Een onderwerp wat ik bij andere bloggers al veelvuldig zag voorbijkomen en waar ik altijd zelf veel inspiratie uit haal zijn de Netflix favorieten. Het bracht me dan ook op het idee om hier zelf maandelijks een post aan te wijden. 

Netflix aanbod Kids

Aangezien we hier twee kinderen in huis hebben is onze schermtijd drastisch verminderd. En laat kinderen van 2.5 jaar en 6 jaar nu niet bepaald dezelfde interesses delen. Eigenlijk hebben ze zelfs niet dezelfde interesses als hun leeftijdsgenoten. Waar ik bij veel andere kinderen hoor dat zij opkijken naar de televisiefiguren uit Studio 100 moeten wij het hier stellen met Super Mario en Chinese animatiefilmpjes. Niets boeiender dan kijken hoe iemand zijn Super Mario pc game opgenomen heeft en hier de nodige tekst en uitleg bijgeeft 😕. Mocht het dan nog Nederlandstalige uitleg zijn... . Kortom zo is het begonnen dat we op oudejaarsavond (ja een bepaalde periode in jouw leven is uitgaan op oudejaarsavond een no go) besloten om over te schakelen op het kinderaanbod van Netflix. In de hoop dat ze ergens volledig weg zouden zijn van een leuke kinderserie zodat de Super Mario obsessie zou wegebben.  Al zappend kwamen we terecht op Larva, een kinderserie uit Zuid-Korea, dat twee larven als hoofdrolspelers laat opdraven. 

Larva, absurd maar grappig

Het eerste seizoen speelt zich af in een grote stad waar ze inzoomen op een straatrooster  met hieronder de habitat van twee larven Rood en Geel (ze hebben niet echt een naam dus ). Geel is eerder een domme en ietwat achterlijke maar steeds vrolijke larve terwijl Rood een opvliegende en hebzuchtige larve is die vaak Geel voor zijn kar spant. Ze halen soms de meeste wrede dingen met elkaar uit maar het brengt hun vriendschap echter nooit in gevaar.  De afleveringen duren slechts enkele minuten en steeds valt er iets door het rooster dat hen in de meest hachelijke toestanden brengt. 
In het tweede en derde seizoen leven de twee larven niet langer onder de grond maar kan je ze terugvinden in New York. Doorheen hun avonturen ontmoeten ze verschillende andere wezens zoals kikkers, duiven en spinnen.

Voor wie er niet genoeg van kan krijgen is er nu ook Larva Island waar onze twee vrienden gestrand zijn op een verlaten eiland. Ze zijn er niet alleen maar beleven er de zotste avonturen samen met ondermeer Chuck, een schipbreukeling die er alles aan doet om van het eiland te geraken. 

Conclusie

Is dit een hoogstaande en educatieve tekenfilm? Zeker niet. Het verhaal is doorspekt met boeren, scheten en absurde vechtscènes tussen de twee larven maar mijn zonen vinden het hilarisch want op die leeftijd vinden ze alles dat met scheten te maken heeft super grappig 😛.
En wij lagen stiekem ook wel in een deuk 😈.

 

Naar overzicht blog

1 reactie

Georgina Lifestyle

Lijkt mij een grappige tekenfilm. Netflix is sowieso top en die kids hebben echt wel wat te kiezen.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja het is wel grappig al leert het mijn kinderen misschien niet de meest goeie manieren bij ;)

Plaats een reactie