Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Netflix favorieten: april 2020

La Casa de Papel

Wie nog niet over de serie La Casa de Papel heeft gehoord woonde de laatste jaren onder een grote steen. Deze Spaanse serie van Alex Pina is razend populair momenteel. Ik moet toegeven dat ik zelf half onder een steen gewoond moet hebben want ik ben pas heel laat aan deze serie gestart. Ik zag de vele Dali-maskers en rode overalls al wel eens voorbijkomen en vroeg me toen wel af waar de hype nu precies vandaan kwam. Precies omdat het een Spaanstalige serie is met een relatief voor mij ongekende cast deden mij nooit echt doorklikken maar eens gestart met aflevering 1 waren we onmiddellijk verkocht!

Oorsprong

Ondertussen staat het 4de deel dat bestaat uit 8 afleveringen sedert 3 april dit jaar op Netflix en aangezien die eindigde met een cliffhanger zijn we in blijde verwachting van het 5de deel. 
De serie werd opgedeeld in verschillende delen. Twee delen zijn samen één seizoen. Nog voor Netflix de rechten in handen kreeg ging de serie in première op mei 2017 op de Spaanse zender Antena 3. Het eerste seizoen bestond uit 15 afleveringen van elk 70 minuten. 
Toen Netflix de serie had aangekocht werden de afleveringen wat bewerkt en knipten ze de afleveringen in stukken van ongeveer 45 minuten en maakten ze er ook onmiddellijk twee seizoenen van.
Het is vanaf dan ook zeer snel gegaan voor de serie en mondjesmaat werd La Casa de Papel de populairste niet-Engelstalige serie binnen Netflix. 

Inhoud

Maar waar draait het nu eigenlijk allemaal om? El Professor, het ingenieuze brein achter het team, brengt in een landhuis in Toledo negen mensen samen. Hier gaat hij als een ware onderwijzer hen opleiden om op indrukwekkende manier de Koninklijke Munt in Madrid binnen te vallen en daar de grootste buit ooit te maken. Het is vooral de manier waarop die je op het puntje van je stoel zal houden. Ze gaan het gebouw binnendringen, een groot aantal gijzelaars tevreden houden en ondertussen in 11 dagen tijd 2.4 miljard euro zelf gaan drukken. Ondertussen is er ook een kat en muis spelletje gaande tussen El Professor en politierechercheur Raquel Murillo

Zonder al te veel spoilers te vertellen kan ik zeggen dat de serie alles heeft wat een succesvolle serie moet hebben. Er is uiteraard de nodige spanning maar ook romantiek, humor en drama. Tijdens de serie ontvouwen meerdere verhaallijnen en krijg je een nauwere band met elk personage. Kijk La Casa de Papel zeker ook in het Spaans om nog meer te genieten van de authenticiteit van de reeks en de Spaanse kennis wat bij te schaven 😎.

De fans onder jullie hebben genoeg aan volgende woorden: "O bella ciao, bella ciao, bella ciao ciao ciao". 

Naar overzicht blog

3 reacties

Heleen

Ciao bella Ciao bella Ciaoooooooo. Ik ben echt verslaafd aan deze serie. Alleen Arturito.... Die man werkt zo op mijn zenuwen hahahaha. Kan niet wachten op t volgende seizoen!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hahahaha ik begrijp je helemaal :). Was zo gefrustreerd toen die miraculeus terug mee opgesloten zat ....

Simone

Nog steeds niet gekeken, maar sinds ik twee maanden ziek thuis was i.v.m. kinkhoest en corona, ben ik een beetje Netflix moe geworden, haha.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ai hopelijk ondertussen volledig genezen!

nicole orriens

Ik ken deze serie van naam, maar heb hem nog nooit gekeken. Misschien moet ik het toch eens proberen.

Plaats een reactie