Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Netflix favorieten mei: The 100

"Radioactive"

Van zodra het liedje "Radioactive" van Imagine Dragons door de boxen schalt zie ik terug één van de beginscènes van The 100 voor me flitsen. Een topnummer voor een topserie. En aangezien we op 20 mei hun 7de en laatste seizoen te zien krijgen op Netflix dus zeker ook een vermelding waard deze maand.

The 100

The 100 is een combinatie van sci-fi en drama en is gebaseerd op de boekenreeks van Kass Morgan. Showrunner Jason Rothenberg neemt zijn publiek nu al 6 seizoenen mee van de ene verrassing in de andere. 
Kort samengevat start het verhaal 97 jaar nadat een nucleaire oorlog al het leven op aarde verwoest heeft. De mensheid kon zichzelf in veiligheid stellen op 'The Ark', een ruimtestation waar 2400 mensen gehuisvest zitten. Een dreigend tekort aan voedselvoorraden zorgt ervoor dat de leiders van 'The Ark' 100 jeugdgevangen op verkenning naar aarde stuurt. Zij zijn als het ware proefkonijnen die moeten testen of de aarde ondertussen bewoonbaar is. Eenmaal hier aankomen blijkt dat ze niet alleen zijn... . 

Mijn ervaring

Ik moet toegeven na een aantal seizoenen begin je toch wel te denken ... wat kunnen die personages nu nog in hemelsnaam tegenkomen vooraleer ze in vrede kunnen leven 😀. De serie is dus helemaal geen 'rozegeur en maneschijn' maar echt een soort 'survival of the fittest'. Wat het verhaal zo sterk maakt is de verscheidenheid aan personages en hun verbondenheid. Binnen het verhaal staan de hoofdpersonages Clarke (Eliza Taylor) en Bellamy (Bob Morley) centraal. Leuk weetje is dat deze twee personages irl ondertussen gelukkig getrouwd zijn. Hecht je zeker ook niet teveel aan bepaalde personages want Jason Rothenberg schrikt er niet voor terug om geliefde personages genadeloos af te knallen als het ware. 

Ik ben echt zo benieuwd om te zien hoe ze verhaal zullen beëindigen en hoop net zoals zovele 'Bellarke' fans op een romantische afloop voor de hoofdpersonages 😇.

Kijken jullie ook naar het laatste seizoen volgende week? Nog niet zover geraakt? Start alvast met bingewatchen!

Naar overzicht blog

1 reactie

Cynthia

Deze serie is helemaal nieuw voor mij, maar klinkt zeker interessant. Nadat we onlangs het vierde seizoen van La Casa de Papel hebben gebingewatched kunnen we wel nieuwe Netflix inspiratie gebruiken

Kattebelletjes Foto Pitoe

Nog zo een favoriet hier :)

Plaats een reactie