Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Oopsie Heroes to the rescue

Iedereen met kinderen in huis weet dat de fase van "potjestraining" één van de meest gehate fases is in hun kindertijd. 
Met de start van hun schoolcarrière wil elke ouder graag een zoon/dochter die niet om de haverklap met natte slipjes in de boekentas thuiskomt maar jammer genoeg is elk kind anders op vlak van ontwikkeling. Geduld is dus een schone zaak!
Voor het schooljaar van start ging zijn we op de hobbeltrein genaamd zindelijkheidstraining gesprongen en aan de hand van beloning stickers, veelvuldig prijzen en om de haverklap hem op het potje zetten hoopten we die enorm logge verzorgingstafel al snel uit onze woonkamer te hebben. 
Meneer was echter heel koppig en ging pas toen het hem goed uitkwam. De beloning stickers waren al gauw op terwijl de ongelukjes bleven komen. Dan maar met een boekentasje vol pampers en schaamrood op de wangen naar school. Na een tweetal weken hadden we er al schoon genoeg van en zijn we gestart met Oopsie Heroes. 

De slimme plaswekker

De plaswekker van Oopsie Heroes is in eerste instantie gericht op kinderen die bedplassen. Aan de hand van een sensor op het ondergoed, die in combinatie staat met de app, wordt het kind gewekt bij urineverlies. Hierdoor kan het kind nog snel naar toilet gaan en wordt het kind getraind om de signalen van de blaas te herkennen. 
Hetzelfde principe kan eigenlijk ook toegepast worden bij kinderen die overdag nog zindelijk moeten worden. Ik nam dus even de proef op de som en ging een tweetal weken terug aan de slag met de plaswekker. 

De sensor ziet eruit als een klein druppeltje en zit verpakt in een compact kartonnen doosje met leuk design. De verpakking sprak onmiddellijk tot de verbeelding van onze kinderen. Het bevestigen van de sensor gebeurt via een plakstrip die op het ondergoed moet worden bevestigd. In eerste instantie vond mijn zoon het wel wat eng maar hij kon er vlug aan wennen. 

We hebben een tablet van enkele jaren oud die we gebruiken voor de kinderen. Zo kunnen zij er eens een spelletje op spelen of een filmpje op kijken. De app was jammer genoeg niet compatibel met dit toestel dus best ook altijd even checken mocht je een verouderd toestel gebruiken.
De app op zich is zeer eenvoudig en makkelijk in te stellen. Je kan kiezen uit een aantal wekgeluiden vb. een kraaiende haan of ook zelf een boodschap inspreken. Dat laatste vond mijn zoon het leukste.
En dan is het spannend afwachten 😀.

Ervaring

Na twee weken met de plaswekker zijn we 'hoera hoera' af van de pampers overdag. Of het volledig aan de plaswekker te danken is dat denk ik niet want overdag ging hij ook al naar school waar ze een strikte routine aanhouden wat betreft toiletmomenten. Maar de plaswekker was zeker een leuke stimulans voor thuis. Waar hij voorheen vaak uit gemakzucht in zijn broek plaste was hij nu heel wat meer op zijn hoede. Nog voor het alarm afliep rende hij al naar het toilet.
De app op zich werkt vrij goed. Enige nadeel is dat je natuurlijk ook steeds in de buurt moet zijn. Het eerste 'oeps momentje' deed ik net de voordeur open voor de postbode. Toen ik terugkwam hoorde ik het alarm aflopen en stond mijn zoon in een flinke plas beteuterd te kijken. 
Er kan soms ook wat conflict optreden als ik mijn toestel net gebruik om muziek af te spelen bijvoorbeeld. Daarom is het ideaal mocht je een apart toestel hebben die enkel op de app kan draaien. 

We starten volgende week met de plaswekker 's nachts en nu maar hopen dat het even succesvol is!

Naar overzicht blog

4 reacties

Kristof

Vind het op zich een prima idee maar wij hebben geregeld ons metekindje op bezoek en zij heeft ook een tablet maar als ze haar aandacht daar 10minuten op kan houden is het al veel. Ze heeft wel een potje in de vorm van een lieveheersbeestje dat ze overal mee naar toe sleurt.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Kristof. De kindjes moeten eigenlijk zich niet echt bezighouden met de app gelukkig. Het is enkel nodig om te linken met de sensor.

Lizette

Zo wordt het nog 'leuk' om de zindelijkheidstraining te doen! Ik heb deze zomer een poging gewaagd, mijn zoontje was toen 18 maanden en dat zou een ideale leeftijd zijn... nou, vooral om de potjes uit elkaar te trekken. Volgende zomer weer een nieuwe poging.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hahaha ja herkenbaar! Mijn zoontje is pas zindelijk geworden nu en hij is 3 jaar geworden in september dus geen schrik :-).

Lindaschrijfthetop

Zindelijk maken is altijd een dingetje. Ik deed ze verplicht om het half uur naar de w.c dan wist ik zelf waar ook ik aan toe was. Met bv uitstapjes. Met een wekker is dat denk ik niet zo.

Kattebelletjes Foto Pitoe

De uitstapjes hielden wij inderdaad ook beperkt :-D of we deden hem voor de zekerheid een pamper om zodat er ter plekke niet al teveel gedoe was :-)

rachel

wat fijn dat het werkt voor jullie en op naar een luier-loos bestaan :D https://lafamiliab.nl/

Plaats een reactie