Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

de Müllerthal: wandelen met kinderen door het groene hart van Luxemburg

We pakten onze koffers alweer in want vandaag trokken we richting Duitsland.
Maar omdat we nog geen genoeg konden krijgen van het mooie Müllerthal besloten we nog even halt te houden aan de Schiessentümpel waterval en de waterbron Kallektuffquel. 

Sprookjesachtige plekken

We hebben al heel wat sprookjesachtige plekken kunnen ontdekken maar twee hoogtepunten van het Müllerthal gebied stonden nog op onze to do lijst, namelijk de Schiessentümpel waterval en de waterbron Kallektuffquel. 
Die zijn ook te bereiken vanaf onze camping, maar na twee wandeldagen achter de rug besloten we de kinderbeentjes wat te sparen.

Kallektuffquel

Je kan de wagen gemakkelijk parkeren op een parking nabij de Schiessentümpel. Let wel het kan hier druk worden dus een parkingplaats is niet altijd een garantie.
Vanaf deze parking ben je op 1.5 km aan de Kallektuffquel waterbron en op 500 meter van de Schiessentümpel waterval. Als je beide wil combineren dan doe je er zo'n 4 km over. 

Schiessentümpel

Vooral de Schiessentümpel is een grote  toeristische trekpleister dus hou er rekening mee dat je hier net iets minder rust zal vinden. Wij vonden de waterval zeer mooi maar de drukte deed ons toch eerder met iets meer heimwee terugdenken aan andere plekjes op de Müllerthal. De Kallektuffquel is dan weer veel rustiger en even impressionant.

Kortom de Müllerthal is echt een must en laat je niet afschrikken om dit samen met kinderen te doen. Onze twee zonen vonden het een plezier om te wandelen hier en vragen nu al of we volgend jaar terug komen.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie