Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

De meest gestelde vragen: Vinted

Een van mijn meest gelezen blogpost is toch wel die omtrent de werking van Vinted. Dagelijks krijg ik hieromtrent vragen en dat deed me deze nieuwe blogpost schrijven. Ik wil hier een soort samenvatting maken van jullie meest gestelde vragen. Kan je het antwoord niet terugvinden klik gerust even terug op mijn vorige posts of stuur me een berichtje via de comments. 

Waarin verstuur ik mijn bestelling? Aan welke voorwaarden moet de verpakking voldoen? Wat met het gewicht van mijn verzending?

Idealiter maak je gebruik van dozen om de bestelling in te versturen. Denk maar aan schoendozen en de verpakking van pakjes (vb. Bol). Maak er een gewoonte van om een kleine voorraad aan te leggen in verschillende afmetingen. Je kan de items ook verpakken in wat papier of een plastic tas alvorens in de doos te stoppen om ze extra te beschermen tijdens de verzending. 
Kleef het pakket goed dicht met stevige tape zodat de inhoud goed verpakt blijft. Zorg dat oude verzendlabels overplakt of verwijderd zijn om problemen met de verzending te vermijden. 
Vinted geeft ook richtlijnen wat betreft het verzendformaat (klein - middel - groot). Wees hier correct in maar geen stress als uw 'klein' pakket net 550 gr weegt i.p.v. de maximale toegestane 500 gr. De specifieke richtlijnen kan u terugvinden via deze link

Hoe verloop de transactie? Hoe ontvang ik mijn geld?

Als de koper één artikel koopt dan ontvang je onmiddellijk bevestiging van verkoop. Als de koper meerdere artikelen koopt en dus een bundel maakt dan krijg je hier eerst een melding van. Dan moet er eerst een verzendformaat worden doorgegeven naargelang de grootte van de bundel. Daarna kan de koper dit verzendformaat bevestigen en overgaan tot verkoop. Zolang de koper niet bevestigd heeft is er geen verkoop. Het kan, jammer genoeg, gebeuren dat een koper alsnog afziet van de aankoop. 
Eens de verkoop bevestigd is kan je een verzendlabel gaan aanmaken. Dit verzendlabel dient op de verpakking bevestigd te worden en omvat het adres van de koper of het adres van het ophaalpunt van de koper. U hoeft dus niet zelf nog verzendkosten te betalen!
Van zodra de koper de artikelen gaat ophalen en de goede ontvangst gaat bevestigen is de transactie compleet en ontvangt u het afgesproken bedrag op uw account. Dat bedrag komt oorspronkelijk terecht op uw 'portemonnee'. Met dit opgespaarde geld kan u zelf terug items gaan kopen op Vinted of u kan ervoor kiezen om het bedrag te laten uitbetalen op een rekening. 

Wat als de aankoop me niet bevalt?

Het is een minder leuk onderwerp maar wat als je artikel niet aankomt, beschadigd is bij afhalen of niet is zoals beschreven in het zoekertje? 

Waar je in het gesprek de aankoop normaal gesproken gaat bevestigen geef je nu aan dat er een probleem is. Hierdoor zal Vinted de betaling aan de verkoper tijdelijk vasthouden tot er een akkoord bereikt is tussen beide partijen. Ga in dialoog met de verkoper en toon aan waarom je niet tevreden bent over jouw aankoop en zoek een oplossing. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het artikel retour te sturen. Het nadeel hierbij is dat Vinted hier niet in tussenkomt en je dus zelf instaat voor de kosten van de verzending tenzij je dit met de verkoper anders kan overeenkomen. 
Raak je er echt niet aan uit met de verkoper dan kan je de hulp van Vinted inschakelen. 
Weest ook altijd correct in het beoordelen van een transactie. Jouw ervaring kan andere leden helpen in hun keuze om met bepaalde leden wel of niet samen te werken. 

Wie betaalt de verzendkosten? Wat met verzending naar het buitenland? Kan ik ook verzenden via DHL?

De koper betaalt altijd de verzendkosten zoals hierboven ook aangegeven. Die worden opgeteld bij de prijs van het artikel wanneer de koper het artikel koopt. 
Verzending is mogelijk op verschillende manieren:

  • verzending naar jouw thuisadres
  • verzending naar een geselecteerd pakketpunt via Mondial Relay bijvoorbeeld
  • de koper haalt het pakket op bij jou thuis dus geen verzending

De prijs van verzending is uiteraard afhankelijk van jouw keuze van verzending. De prijs hiervoor staat steeds aangegeven bij het online plaatsen van een zoekertje. 

Naast verzendingen in het binnenland kan je ook onderhandelen met leden uit Nederland, Frankrijk, Spanje en Luxemburg. De verzendopties zijn hieraan ook aangepast dus je kan zonder problemen een pakket versturen naar een koper in Frankrijk. 
Reken steeds zo'n 4 tot 7 werkdagen voor de verzending afhankelijk van de geselecteerde optie. 

Ik kreeg ook veel vragen rond verzending met DHL. Vanuit België naar Nederland een pakje versturen met DHL verloopt niet altijd even makkelijk heb ik zelf ondervonden. Het is de bedoeling dat je het pakje gaat binnenbrengen bij BPost en die zal dan doorsturen via DHL. Nadeel hierbij is dat de koper de verzending niet kan traceren en dus wat ongerust kan worden. Geef dit ook aan en stel hen gerust dat het iets langer kan duren vooraleer het pakje aankomt.

Hoe lang blijft mijn pakje bij het ophaalpunt liggen? 

Een pakje blijft 14 dagen in het ophaalpunt liggen vooraleer het zal teruggestuurd worden. Vinted zal meerdere keren een waarschuwing sturen via jouw account dat het pakje beschikbaar is.

Ik krijg de melding dat mijn artikel werd opgeslagen onder de favorieten van een ander lid, wat moet ik hiermee doen?

Wat leuk! Iemand geeft aan interesse te hebben in een item maar twijfelt nog over een aankoop. Dit kan meerdere redenen hebben. De koper wil bijvoorbeeld afwachten tot er meerdere items online komen zodat er een bundel kan worden gemaakt. Dit doe ik zelf bijvoorbeeld ook heel vaak om de verzendkosten te drukken. De koper is niet volledig overtuigd over de prijs en wil nog wat afwachten. Jij als verkoper kan hierop inspelen uiteraard. Je kan contact opnemen met de potentiële koper en eventueel een lager bod voorstellen maar dat is volledig vrijblijvend. Zelf stel ik mijn prijs altijd net ietsje hoger in zodat ik een lager bod kan incalculeren in de prijs. 

Wanneer krijg ik mijn geld? Wanneer is de (ver)koop definitief?

Uiteraard een belangrijke vraag want hiervoor doen we het allemaal....wanneer krijg ik mijn centjes? Van zodra een item gekocht is op Vinted start het verkoopproces. Je maakt een verzendlabel aan en verstuurt het pakje. Je pakje is de nodige tijd onderweg en de koper krijgt daarna nog maximum 14 dagen de tijd om het af te halen. Van zodra het pakje in zijn of haar bezit is moet die nog bevestigen en pas dan staan de centjes op jouw portemonnee. Het hele proces neemt wel wat tijd in beslag maar geeft koper en verkoper ook de nodige garanties. Is er iets mis met de bestelling dan staat het bedrag 'on hold' en kan Vinted tussenbeide komen. 

Heel veel succes met de (ver)koop!

Nog geen lid van Vinted? Je kan je aanmelden via mijn link en dan krijg ik een leuke korting 😎. 

Naar overzicht blog

66 reacties

Brenda Fok

Op 9 november een pakketje verstuurd via dpd naat Frankrijk het pakketje is nog steeds niet aangekomen het is nu 8 december en gebeurt ook helemaal niks meer het was totaal bedrag van 80 euro ben ik nu mijn spullen en het geld kwijt en wat moet ik doen om mij geld te krijgen

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Brenda, Als jouw pakket is kwijtgeraakt of het te lang duurt voordat het wordt bezorgd, moet je volgende doen: 28 dagen wachten* vanaf het moment dat de pakketdienst het pakket voor het eerst scande. Als het pakket er op dag 29 nog niet is dan annuleer je de bestelling binnen 2 dagen: Ga naar de chat met de verkoper. Klik Bestelling annuleren en bevestig de annulering. De terugbetaling wordt overgeboekt naar de Vinted Portemonnee of via de betaalmethode waarop de koper heeft betaald. De vergoeding van de verkoper wordt overgeboekt naar de Vinted Portemonnee. Vriendelijke groeten,

Nathalie

Beste Ik verstuurde een pakket maar vergat een onderdeel. Hoe kan ik dit nog nasturen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Nathalie, Dit zal helaas op eigen kosten moeten opgestuurd worden. Best even afspreken met de koper zodat jullie onderling kunnen overeen komen. Groetjes

françoise

hallo, ik moet iets versturen naar NL ? IK KRIJG VEZENDLABEL met 2 barcodes H et is me helemaal niet duidelijk welke barcode ik op de verzending moet plakken en welke binnen in de doos Er staat RETURN boveaan de codes eentje begint met NL de andere met (j)VG .......

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Françoise, Met welke logistieke dienst verstuur je? mvg

Sofie

Beste, als de doos iets groter is dan de aangegeven afmeting mag dat? Zolang het aan het gewicht voldoet is dat toch goed?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Sofie, Geen probleem hoor! Veel succes nog!

Fleur

Hi, Ik had contact met iemand die mijn item wou kopen. Nu zegt diegene betaald te hebben alleen ik zie nergens in mijn vinted app dat dit item is verkocht of bij mijn portemonnee staat ook geen bedrag in behandeling. Wel heb ik een sms gekregen waarin staat “ *bepaald bedrag* is overgemaakt u dient het product te verzenden, onder de naam van vinted bv.” Klopt dit? of is dit nep?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Fleur, Lijkt me alleszins zeer vreemd. Als de koop gesloten is ontvang je automatisch bevestiging van Vinted waarna jij moet aangeven welk formaat het item zal hebben eenmaal verpakt. Van zodra je dit aangegeven hebt zal de koper het totaalbedrag moeten bevestigen en ontvang jij een verzendlabel. Smsen worden niet verzonden dus ik zou hier zeker niet verder op ingaan. Groetjes

Naomi

Halloo. Ik heb 2 verzendlabels omgewisseld met elkaar. Zo zijn 2 van mijn pakketjes bij de verkeerde koper terecht gekomen. Wat gebeurd er nu?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Naomi. Je neemt best even contact op met beide partijen om de fout recht te zetten. Het vervelende is wel dat een retourzending steeds op kosten van koper komt dus dan moet diegene nog de verzending betalen. Idealiter neem je dus best even persoonlijk contact op om te kijken hoe jullie de zending kunnen retourneren. Groetjes

Daniela

Hoi hoi, blijkbaar snap ik het niet helemaal. Kun jij mij helpen? Hoe bepaal ik de verzendkosten? Of worden die door Vinted bepaald? Ik zie namelijk dat het op € 0.00 staat en wil dit aanpassen maar hoe en naar wat voor een bedrag? Ik verstuur het liefst via DHL want die zit bij mij in de straat. En wat als ik iemand iets heeft gekocht en ik heb geen verzendlabel ontvangen? Ik heb mn mail, chat spam etc gecheckt. Vinted reageert niet echt snel... Hoop graag iets van je te horen :)

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Daniela, Op Vinted worden de verzendkosten altijd door de koper betaald. Deze kosten worden toegevoegd aan de totale prijs tijdens het afrekenen als de koper betaalt. Die kosten zijn afhankelijk van het formaat van het pakket. Als je een advertentie plaatst zie je normaal de verschillende tarieven verschijnen afhankelijk van de gekozen pakketdienst. Had je ook aangegeven welk formaat het pakket zal hebben? Ik heb het net nog even nagekeken bij mezelf en het werkt prima. Ik weet jammer genoeg niet waar het probleem kan zitten. Best even de reactie van Vinted afwachten vrees ik. Groetjes

Miranda

Ik las dat iemand al hetzelfde probleem had, dat de verzendkosten op 0,00 euro staat. Is er inmiddels een oplossing of weet iemand hoe je dit aan kunt passen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Miranda, Ik deed zelf even de test en bij mij verschijnen de prijzen wel naast mijn advertentie. Weet helaas ook niet waar het probleem zich kan voordoen. Misschien best even contact opnemen met Vinted zelf? Groetjes,

Charlotte

Hoe kan ik de optie 'ophalen' aanzetten. Ik kan het nergens vinden. Koper wil graag het ophalen en via Vinted betalen.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Charlotte, Dit kan je aanduiden bij de opties voor verzending (onder instellingen -> verzending). Fijne dag!

Esther Vroonen

Hey, iemand wil iets kopen van mij maar vraagt om een bevestiging aan te maken, want betekent dit juist, en is er iets speciaal dat ik moet doen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Esther, Heb je de verkoop reeds bevestigd? Dus als iemand iets wil kopen dan moet je dit bevestigen en aangeven wat het pakketformaat zal zijn. Daarna zal een totaalprijs opgemaakt worden en krijg je een verzendlabel. Groetjes,

Stephanie

Hoi! Ik heb gisteren een account aangemaakt op Vinted en reeds wat advertenties geplaatst. Aangezien ik al reacties kreeg bleek dat de verzendkosten nog bij alle advertenties op €0,- staan terwijl de grootte van het pakket was aangevinkt en ik bij mijn profiel adresgegevens en verzendopties hebt aangevinkt. Weet jij misschien hoe ik de instellingen correct krijg? Alvast bedankt voor je antwoord :-)

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Stephanie, Ik krijg laatste tijd meerdere meldingen hierover. Ik denk dat er iets moet foutlopen bij de instellingen rond het verzenden. Uiteindelijk betaal jij als verkoper nooit verzendkosten maar komen die bij de koper. Heb je al een artikel kunnen verkopen op die manier? Misschien krijgt de koper dan wel de correcte verzendkosten door? Ik zal het zelf ook even uittesten.

Silvana

Hallo, er heeft laatst iemand een bundel gekocht bij mij. Nu is er iets mis met 1 artikel, maar als ik deze wil terugbetalen staat er dat het hele bedrag terugbetaald word. Bedoelen ze dan alleen van dat artikel? Of de hele bundel? Groetjes

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Silvana, Zal enkel van het artikel zijn waar iets mis mee is. Het hele bedrag wil zeggen inclusief verzendkosten. Groetjes,

Wendy

Hey! Ik heb een bod gedaan bij een artikel waar ik interesse in heb. Ben ik bij het accepteren van het bod verlicht ook daadwerkelijk dit artikel te kopen? Groetjes

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Wendy, Neen. Eerst moet de verkoper het bod goedkeuren en moet dan zal je een totaalprijs zien inclusief verzendkosten. Je kan dan alsnog van het bod afzien in een volgende stap. Groetjes, Xiana

Elysian18

Hallo, een klant van mij heeft een bundel samengesteld. Vervolgens heb ik het pakket-formaat aangeduid. Nu dient de klant over te gaan tot aankoop. De klant heeft sinds dan niets meer laten weten. Kan ik de bundel op één of andere manier annuleren? Ik kan momenteel enkel een pakketformaat aanduiden. De klant kan dus na x aantal dagen nog altijd op "kopen" klikken terwijl de artikelen mss al verkocht zijn. Ik heb nu bij pakketformaat geklikt op "Pakket wordt niet verzonden" maar toch staat er "Wacht tot xxx de artikelen koopt!" Hoe kan ik dit annuleren ? Dankjewel!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo, In het berichtenscherm van de transactie zie je rechts bovenaan een vraagtekentje staan. Daar kan je kiezen voor de optie annuleren. Groetjes, Xiana

Yasmin

Ik heb iets verkocht via Vinted dat ik toevallig juist op een rommelmarkt heb verkocht. Van een slechte timing gesproken..! Ik kan de verkoop annuleren zie ik. Maar wat dan met de verzendkosten die voor de koper zijn? Wordt er geen ticket aangemaakt zolang ik daar niet op klikte? Ik klikte wel op verzendinstructies aangezien ik hoopte dat ik daar wat wijzer van werd. Alvast bedankt voor je reactie.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Yasmin, Zolang het pakket nog niet werd verzonden kan je de bestelling annuleren. Spreek gewoon de koper aan en leg het voorval uit want je hebt altijd mensen die een slechte review durven geven na annulatie. Groetjes, Xiana

Evelyne

ik heb op vinted een broek verkocht voor 12eur, bleek dat er toch een lichte slijtage was die ik zag toen ik het wou opsturen. ik heb de koper op de hoogte gebracht en uiteindelijk werd de verkoopprijs 10eur. Hoe kan ik die prijs nu nog aanpassen, want ik had al een verzendlabel ontvangen en artikel staat als verkocht op 12 eur. Moet ik de verkoop annuleren en opnieuw aan 10 euro aan de koper aanbieden? of kan ik gewoon de prijs ergens aanpassen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Evelyne, Best spreek je af met de koper om de verkoop te annuleren want de prijs kan niet meer aangepast worden nu. Je kan eventueel ook afspreken dat je haar 2 euro terugstort als zij haar bankrekeningnummer doorgeeft. Hangt er beetje van af hoe jullie onderling eraan uit geraken. Veel succes!

Tania Bouckaert

Hallo, ik wil graag een set Tarot kaarten verkopen op Vinted, maar het gaat om een Indie publicatie en er is geen ISBN nummer, ik kan het dus niet onder de hoofding “boeken” plaatsen. Maar ik kan het ook nergens anders plaatsen want dan krijg ik bericht dat het verwijderd is omdat het in de verkeerde categorie staat!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Tania, Kan je het niet publiceren onder speelgoed en spellen - bordspellen? Daar zou het item nog kunnen passen. Groetjes, Xiana

Mauranne

Hoi hoi Ik verkocht een item en de koper koos voor een UPS-verzending. Ik bracht het pakketje gisterenochtend naar een afgiftepunt. Ik kreeg geen bevestigingsmail of dergelijke. Vandaag krijg ik echter een melding van Vinted dat het pakketje verstuurd moet worden terwijl dat dus al gebeurd is. Als ik het trackingsnummer opzoek, zie ik ook niet dat het pakketje onderweg is. Er staat alleen dat het label aangemaakt werd. Is dit normaal? Bedankt!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Mauranne, Kreeg je geen bewijs van afgifte? Ik heb in het verleden nog een pakje verstuurd via DPD en toen verliep het ook een stuk trager en kreeg ik niet onmiddellijk een trackingsnummer. Het pakje is toen wel netjes aangekomen. Klik bij Vinted manueel op pakje reeds verzonden. Als alles goed verloopt krijg je na enkele dagen melding van verzending. Groetjes, Xiana

Fajah

Ik wil een artikel kopen maar moet mijn adres invullen en ook een Afhaalpunt kiezen. Als ik mijn adresgegevens invul wordt deze dan okk zichtbaar voor de verkoper?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Fajah, Neen die zal enkel het adres van het afhaalpunt te zien krijgen. Veel succes met de koop!

Melissa

Mogelijk is de vraag al gesteld, maar mijn pakket word na 1 week retour gestuurd (ik had inderdaad vorige week een mail gekregen dat het pakket kon worden opgehaald door koper), omdat de koper hem denk ik niet heeft opgehaald? Nu wilt de koper de transactie opschorten.. wat gebeurt er nu?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Melissa, Aangezien de koper akkoord gegaan is met de koop kan die hier nu niet meer van afzien. Zolang het artikel niet werd verzonden kan een annulatie van zowel koper als verkoper maar nadien niet meer. Jij zal sowieso het geld op jouw Vinted portemonnee ontvangen. Het kan wel even duren omdat de koper een bepaalde tijdspanne heeft om het pakje op te halen. Veel succes verder op Vinted!

Lieke

Hallo. Kan ik ook in mijn account aangeven dat ik alleen binnen nl verzend. Ik wil namelijk geen risico's nemen met pakketjes die kwijt zijn of dat ik mijn producten verzend zonder er geld voor te krijgen. Kan ik dat ergens instellen. En kan je ook aankopen weigeren. Bijv als iemand een bundel bod doet. Maar je die niet wilt accepteren. Waar moet je dat aangeven. Of reageer je dan gewoon niet?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Lieke, Je kan kiezen met welke logistieke dienst je samenwerkt maar niet naar welke landen je uitstuurt. Ik heb al meer dan 100-den pakjes verzonden en ontvangen en nog maar 1 keer ging mijn pakje verloren. Ik kreeg dan ook netjes mijn centjes terug van Vinted dus op dat vlak zijn ze wel zeer correct. Als iemand een bundel samenstelt dan zal jij eerst de verzending moeten aangeven dus op dat vlak kan je hier de verkoop nog weigeren. Best wel netjes aangeven waarom je niet wil verkopen want je krijgt ook beoordelingen van andere leden op je transacties. Als je dan geen reactie geeft maar wel een actie annuleert komt dat niet zeer sympathiek over. Veel succes op Vinted!

Lottekeizer

Hallo, ik wil een product kopen via Vinted. Het gaat om een nieuw product. Maar de persoon die het verkoopt ken ik van vroeger. Ik vind het niet prettig als diegene kan zien dat ik interesse heb en dat ik het heb gekocht. Kan ik dit anoniem kopen? Zijn mijn naam en adresgegevens zichtbaar? Of kan ik mijn voorletters als naam invullen, maar krijg ik het pakketje dan wel mee bij een afhaalpunt?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo, Als je eigen naam niet als profielnaam staat kan die persoon in kwestie dat niet zien. Je zal inderdaad gewoon een afhaalpunt ingeven en dan zal het adres van het afhaalpunt op de label staan en niet je eigen huisadres. Zet dan misschien best ook voorletters van je naam en voornaam in je persoonlijke gegevens. Groetjes,

Kirsten

Vandaag zo’n nare ervaring. Broekje voor m’n zoontje gekocht en het zit vol met vlekken. Verkoper wil het terug en weigert te delen in de retourkosten. Echt bizar om zoiets te versturen en opnieuw te willen verkopen. Ik had annuleren en de kledingzak voorgesteld haha. Wat als ik niks doe? Ik heb wel het probleem gemeld. Gaat het geld dan uiteindelijk toch naar haar?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Kirsten, Normaal zal Vinted nu vragen om aan te tonen waar het probleem zit dus bewijzen vragen aan de hand van foto's. Hiermee kan je aantonen dat het artikel wel degelijk in slechte staat is en zal Vinted het geld terugstorten. Veel succes!

adelaida

hallo..nou heb ik een koper uit frankrijk die een bundel van 6 artikelen wilt...maar het gewicht is meer dan 5 kilo..en de doos zal lengte 80 breed 35 hoog 60...hoeveel verzendkosten moet ik daarvoor zetten

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedemorgen. Je kiest best voor groot formaat. Ik had recent ook een zending van 13 kg met allemaal tijdschriften en die ook op deze wijze opgestuurd. Was meer dan 5 kg maar is probleemloos aangekomen. Fijn weekend.

Soraya

Hallo, heb net iets verkocht van dhl. Is eerste keer dat ik iets verstuur met dhl. Moet ik heel die label printen? Want er staat een stuk retour op en 2 scans?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedemorgen. Ik vermoed dat het pakje reeds opgestuurd werd. Je mag het volledige label erop kleven. Groetjes,

Griet

Ik heb een jasje te koop staan op vinted, en iemand is hier geïnteresseerd in, na contact te hebben opgezocht ik het jasje op gereserveerd gezet en gekoppeld aan deze persoon, maar hoe nu verder? Zet de koper of de verkoper de volgende stap, en welke stap moet dan gezet worden...?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Griet, Werd het jasje al gekocht? De koper moet nu verder initiatief ondernemen. Als je het jasje hebt gekoppeld aan een persoon en op gereserveerd dan zal die persoon de tijd krijgen om het jasje te kopen. Als die persoon geen verdere actie onderneemt kan je het artikel terug openzetten. Groetjes,

Sarah

Hallo. 2 mensen hebben iets bij me besteld. Dag 1 heb ik de slaapzak verstuurd via homerr. Dag 2 was er een andere koper voor t-shirts, ook via homerr. Dag 3 heeft Homerr alles opgehaald in de krantenwinkel, maar de labels hebben ze verkeerd gekleefd. Dus koper 1 heeft de shirts, koper 2 de slaapzak. Onmiddellijk verschillende voorstellen gedaan aan koper 1,maar niets was ok. Ze weigert de retourzending te betalen. Uiteindelijk afgesproken dat beide kopers de pakketten opnieuw op hun vinted zullen plaatsen voor 1 euro en zo hebben ze het van elkaar 'afgekocht'. Dit was de makkelijkste en goedkoopste manier. Nu heeft koper 2 me zonder morren betaald. Koper 1 doet moeilijk en weigert me te betalen. Want ze heeft 2x verzending moeten betalen. Fout ligt bij Homerr. Volgens Homerr moet ik Vinted contacteren en vice versa. Hoe krijg ik nu mijn geld?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Sarah, Wauw ok dat is inderdaad wel heel vervelend. En Homerr wil niet tussenkomen in de retourkosten? Aangezien de fout bij hen ligt zou dit maar zo netjes zijn. Kan je een klacht indienen bij hen? Zou er toch zeker achternagaan. En wat geeft Vinted als reactie?

Sanne

Hi ! Ik heb iets verkocht maar mevrouw is het niet eens met de staat.. Ik heb aangegeven dat zij 5 euro terug kan krijgen maar vind dit niet genoeg. What to do ? Liefs

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Sanne, Als zij niet tevreden is dan kan ze het item terug opsturen maar dan moet zij wel zelf instaan voor de retourkosten. Dan zal Vinted het bedrag terugstorten. Vinted geeft geen verzendlabels als het om een retourverzending gaat dus ze moet zelf een logistieke dienst kiezen. Groetjes, Xiana

Annelies

Hoi, ik zou graag mijn afhaalpunt wijzigen. Helaas lukt dit niet. Kan je mij de juiste stappen bezorgen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Annelies, Als je een item gaat aankopen moet je een aantal stappen doorlopen waaronder je afhaalpunt bevestigen. Hier kan je dan ook de wijziging doorgeven. Groetjes, Xiana

Manon

Als een koper uit bijv. Frankrijk iets koopt en via DHL het pakketje wilt laten versturen, kan ik dit pakketje dan toch bij een servicepunt van DHL in Nederland afgeven?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Manon, Ja hoor kan perfect. Wij hier in België moeten verzendingen via DHL in Bpost kantoren afgeven dus weet niet precies hoe uitgebreid hun netwerk met kantoren is bij jullie? Groetjes, Xiana

Eline

Kan je retourneren met de voordelige Vintedtarieven? Naar bijvoorbeeld Spanje verzenden is veel duurder als particulier dan via Vinted.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond Eline, Retourzendingen gebeuren altijd buiten Vinted om dus moet je als koper/verkoper onderling regelen. Groetjes,

Fien

Ik heb heel wat volgers op mijn Vinted pagina. Maar kan ik ook bekijken/nagaan wie nu en dan mijn pagina effectief bezoekt? Dit is omdat ik van verschillende leeftijden verkoop (gezin) en zo eventueel wat meer er op in kan spelen :).

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Fien, Dat kan helaas niet. Leden kunnen je wel gaan volgen maar anders zijn er geen statistische gegevens. Nog veel succes met jouw pagina! Groetjes

Valérie

Beste, Ik verkocht een artikel en het werd ook verzonden. Gisteren kreeg ik bericht dat het toegekomen is op het afhaalpunt. Het artikel werd nog niet afgehaald. Maar nu krijg is een melding van de koper dat zij de bestelling wilt annuleren " ...... wil een bestelling annuleren" zonder chat. Wat moet ik doen? groeten, Valérie

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Valérie, Eens het artikel werd verstuurd kan de koper niet meer annuleren. Je hoeft hier dus verder niets voor te doen. Als de koper het item niet gaat ophalen dan zal zij alsnog het geld verliezen voor de aankoop. Heel fijne avond. Xiana

VERA

Hello, Hoe of waar kan ik de optie "ophalen bij de verkopen" vinden. Alvast bedankt!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Vera, Dat kan enkel als de verkoper aangegeven heeft hiervoor open te staan. Als die daar niet voor openstaat dan zal die optie niet beschikbaar zijn. Fijne avond.

Quinty

Nu heb ik iets verkocht, maar de koper is het niet eens met de producten dus wilt het retour doen. Zij vraagt of ik wil betalen voor de verzendkosten, maar vinted heeft hier geen optie voor. Hoe zit dat precies?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Quinty, Dat is altijd wel een vervelende kwestie. Vinted komt inderdaad niet tussen in de retourkosten. De verzending moet dus onderling geregeld worden tussen koper en verkoper. Gaat u akkoord met de argumenten van de koper? In principe geeft Vinted aan dat de koper de kosten van retour moet dragen maar jullie kunnen onderling wel ergens proberen een gulden middenweg te vinden. Als u echter niet akkoord gaat en overtuigd bent dat de producten hun waarde hebben dan hoeft u hier zelf niet in tussen te komen. U kan aangeven bij Vinted dat er een probleem is en dan houden zij de betaling bevroren tot er een overeenkomst gevonden is tussen beide partijen. Groetjes,

Bianca Timmerman

Goedeavond We moeten een pakje versturen naar België via mondialreal We zijn zelf ook van België maar momenteel in Frankrijk Kan ik het pakje hier in Frankrijk aan een verzendpunt afgeven of moet ik dat in een Belgisch verzendpunt doen omdat de koper de verzenkost betaalt en er misschien meer kosten zijn als je het in Frankrijk afgeeft of is dat niet zo

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond Bianca, De prijzen lopen vrijwel gelijk. Pakjes van meer dan 5 kg kosten wel wat meer zie ik op hun prijslijst. Maar pakjes small en medium hebben dezelfde kostprijs qua verzending. Fijne avond!

Anouk

Heey kan je eenderde waar je pakketje opsturen bvb bij krantenwinkel ofzo een niet via aangegeven verzend optie die ze gekozen hebben

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Anouk, Je dient altijd het pakje te versturen volgens de instructies die op de verzending en het verzendlabel staan. Je kan dus niet eender waar het pakje binnenbrengen. Als de koper kiest voor DHL vb moet je het pakje bij een postpunt binnenbrengen. Werd gekozen voor Mondial Relay dan moet het pakje binnen bij een verkooppunt naar jouw keuze die Mondial Relay ook aandoet. Fijne avond.

ingrid

Ik kocht een set van 3 schalen. Prachtig en was heel erg goed verpakt. Helaas bleek toch 1 schaal gebroken, was in de verpakking, dus tijdens vervoer gebeurd. Wat nu? Ik gun verkoopster haar geld maar heb dus nu een incomplete set. Wat te doen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Ingrid, Je neemt hiervoor best even contact op met Vinted zodat zij een schadevergoeding kunnen regelen. Dit kan door aan te geven dat er een probleem is met verzending. Daarna zal u fotomateriaal en uitleg moeten doorsturen en zullen zij verder opvolgen. Veel succes!

Demi

Ik heb een product verkocht, alleen krijg ik geen verzendkosten opgeteld bij mijn artikel. Hoe kan dit?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Demi, Die krijgt de koper te zien bij de aankoop. De verzending is altijd ten laste van de koper. Groetjes

warehousehrlm

Ik kan opeens een koper geen bericht meer sturen hoe is dit op te lossen?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond. Ofwel een technisch mankement of misschien heeft deze persoon u geblokkeerd? Kan u deze persoon nog terugvinden op Vinted?

Anja

Hallo, ik heb op twee artikelen van een verkoper een bod gedaan. Dit is geaccepteerd. Als ik de twee artikelen wil kopen in een bundel, krijg ik nog steeds de originele ( dus hogere) prijs te zien om te betalen. Kan dit? Grtjs

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Anja, Je maakt best eerst de bundel. Dan wacht je tot de verkoper een bevestiging geeft en een verzendkost gaat koppelen aan de bundelen. Daarna moet jij nog eens bevestigen en dan kan je hier een tegenbod doen. Fijne avond, Xiana

Bianca Van Looy

Ik krijg niet de optie om af te rekenen met mijn vinted portemonnee. En heb er 40 euro opstaan. Hoop dat je mij verder kunt helpen. Groetjes bieke

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Bianca, Kan het zijn dat de totale aankoopprijs dus ook inclusief verzending hoger ligt dan €40? Anders heb ik jammer genoeg geen idee hoe dit mogelijk is? Je kan via Vinted zelf ook altijd de helpdesk even inschakelen. Groetjes, Xiana

Evelien

Hallo, wat als ik een pakket heb verstuurd en de koper heeft dit afgehaald maar bevestigt niet? En wat als de koper het gekochte artikel expres beschadigt en dan meldt dat er iets mis mee is?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond Evelien, Als de verkoper niet bevestigd, dan zal Vinted dit na enkele dagen automatisch doen waardoor het geld overgeschreven zal worden naar uw portefeuille. De koper kan een klacht indienen als die niet tevreden is over zijn koop. Die moet dan bewijzen aan Vinted dat er schade is. Vinted zal altijd eerst voorstellen om een overeenkomst te sluiten tussen koper en verkoper. Als de koper het geld terugeist dan moet die ook het product op eigen kosten terug versturen. Groetjes,

Cristie Turan

Hey, Onlangs heb ik een brievenbus pakketje verzonden. Nu duurde dit erg lang en heb ik contant opgenomen met Post NL. Volgens Post NL zijn ze het pakketje kwijt. Wat voor een gevolg heeft dit voor mij als verkoper? Groetjes, Cristie :)

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hi Cristie, Ai wat jammer! Je dient even de officiële verzendtermijn af te wachten en daarna zal Vinted het pakje automatisch als verloren bestempelen. Zij zullen dan het bedrag terugstorten en de koper vergoeden. Fijne avond.

Daphne Silvertand

Hey, ik heb een vraagje ik heb dus 11 dagen geleden iets besteld de betaling is nog niet geannuleerd door Vinted. Ik vroeg me af stel je voor je annuleert het zelf krijg je dan ook de onkosten voor de verzending terug. Ik kon dit nergens terugvinden op vinted (:

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Daphne. Zolang Vinted niet zelf aangeeft dat de termijn verstreken is wacht je best af. Het kan alsnog dat de bestelling toch aankomt. Dacht dat Vinted 14 dagen nam als tijdsmarge. Als je zelf annuleert zal je dus inderdaad verzending verliezen. Mocht het pakket na de termijn niet opduiken en dus verloren zijn dan zal Vinted automatisch tussenkomen in de kosten voor beide partijen. Fijne avond.

Noella De Moor

Hallo Iemand heeft ieen bundel gemaakt maar nog niet bevestigd. Nu heeft er iemand ook een bundel gemaakt met die stukken er in van de eerste persoon wat nu

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Noella, Je kan altijd een bericht sturen naar koper 1 en aangeven dat er interesse is in een aantal items uit de reeds gemaakte bundel. Vragen om snel de aankoop snel te voltooien. Indien geen reactie zou ik ingaan op de aankoop van koper 2. Heel wat mensen maken een bundel en voltooien hun aankoop niet en dan verlies je misschien een potentiële andere koper. Veel succes met de verkoop!

Melanie

Hi, Ik heb onlangs een pakket verstuurd naar Frankrijk. De track&trace geeft aan dat het pakket is afgeleverd, maar de koper geeft aan dat het pakketje kwijt is. Dpd 'is het pakketje nu aan het zoeken'. Wat als het pakketje niet word gevonden? Het geld heb ik wel al ontvangen.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Melanie, Ik had recent ook een pakje dat kwijt was. Ze zullen de transactie annuleren en de koper zal het geld terug ontvangen maar Vinted zal jouw pakje terug vergoeden dus je verliest uiteraard geen geld. Fijne avond.

S.

Hallo, ik heb recent een item verkocht op Vinted & had paar dagen geleden een melding gekregen dat de koper het pakketje kan ophalen. Echter, laat hij niks meer van zich weten en heeft mijn berichten al 2 x bekeken zonder iets te antwoorden. Wat kan ik doen als hij het pakketje nooit zal ophalen? Dan ben ik mijn broek én mijn geld kwijt!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedemorgen. Als een pakje niet zal worden opgepikt dan zal het terug opgestuurd worden en is de koper zijn geld kwijt dus niet de verkoper. Vriendelijke groeten

Sylvana

Hoi, ik krijg elk moment weer uitbetaald maar wil al iets kopen hoelang heb ik de tijd om het te betalen? Gr sylvana

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Sylvana. De betaling verloopt onmiddelijk na aankoop. Groetjes

Maddir

Ik heb een bod geaccepteerd op mijn laarzen. De franse koopster, krijgt geen formulier te zien waarop ze haar gegevens moet invullen. Ik heb bij het aanmaken van mijn profiel, alles correct ingevuld. Vervoerder DHL of Postnl etc. Volgens de veel gestelde vragen, behoor ik na het accepteren van haar bod, een bericht van Vinted in mijn inbox te ontvangen. Ook dit gebeurd niet. Zo kan ik dus niets verkopen. Wat gaat er mis?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond, Als jij een bod accepteert van een koper, dan moet die koper ook nogmaals bevestigen. Zij zal dan een overzicht krijgen van haar geaccepteerde bod samen met de verzendprijs. Misschien heeft ze die laatste stap nog niet gedaan?

Marie

Hallo, wat zijn de verzendkosten van België naar Nederland?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond Marie, Dit hangt grotendeels af van de keuze van logistieke partner. Van Mondial Relay weet ik dat volgende tarieven gelden: Klein pakket kost 2,90 € Middelgroot pakket kost 3,30 € Groot pakket kost 3,85 € Fijne avond!

Mary

als je een bundel koopt wie betaald dan de verzendkosten?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Mary, De koper betaalt altijd de verzendkosten bij Vinted. Fijn weekend.

Jasmijn

Ik heb een nieuwe jas met goede foto's verkocht aan een mevr in frankerijk. Pakket is aangekomen maar mevrouw is niet tevreden met de kraag van de jas? Nu wilt ze de jas retour doen en dat ik de retourkosten betaal. Wat kan ik nu doen? Ik vind het niet echt een geldige reden aangezien het goede foto's zijn van de jas met een extra foto met close up van de bontkraag.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond Jasmijn, Als jullie niet echt een overeenkomst vinden kan de koper proberen via Vinted een retour te krijgen. Ze zal haar onvrede moeten bewijzen aan de hand van fotomateriaal. Als u duidelijk hebt aangegeven wat de staat van de jas is en u gaat niet akkoord met haar vraag dan hoeft u hier niet op in te gaan. Fijne avond.

Chantal De Munck

Ik heb laarzen gekocht op vinted toen ik ze aan kreeg zag ik dat ze niet waren zoals ze aangeprijst waren in de advertentie nu zou ik met de verkoper willen overeenkomen dat zij de retourkosten zou willen betalen, als ze akkoord gaat hoe gaat dit dan in zijn werk moet zij dit dan overschrijven of gaat dit ook via vinted ?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Chantal. De retour verloopt niet via vinted dus best verder afspreken met de verkoper. Je kan wel aangeven bij Vinted dat er een probleem is ipv goed te keuren en dan gaan zij het transactiebedrag alvast bevriezen tot jullie akkoord gekomen zijn. Veel succes!

Cindy Podeszwa

Hoi, kan je met je vinted portemonnee enkel de aankoop betalen of ook de verzendkosten? Heb zelf geen paypall.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Cindy, Je kan de volledige aankoop met je Vinted portemonnee betalen. Fijne zondag !

Els Verleysen

Dag na verzending wil koper alles annuleren... Reageert niet als ik stuur ze bekijkt het wel ? Gaat toch om 31 euro... Wat nu? Pas mijn 3e verkoop maar zo vind ik vinted alles behalve tof.. Is nog niet aangekomen in afhaalpunt bij haar

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Els. Voorlopig niets doen. Als ze pakket niet gaat ophalen dan zal het terug verstuurd worden naar uw punt. Heel vervelende situatie en ik zou zeker niet nalaten om die persoon negatief te beoordelen. Ik heb gelukkig nog geen zo een situatie gehad en heb al meer dan 100 verschillende transacties gehad. Gelukkig zijn er ook nog veel correcte personen! Fijne avond.

Jose

Ik heb nu al een leuk centje in mijn portemonnee van Vinted. Nu wil ik een deel overmaken naar mijn rekening. Is dit mogelijk? Of kun je alleen het gehele bedrag doen? Groetjes Jose

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond. Jammer genoeg kan je niet kiezen voor een bepaald bedrag maar gaat men de volledige portemonnee overschrijven. Had idd ook wel de optie interessant gevonden ?.

Marian

Ik heb 15 euro overgemaakt. Ik zie dat het bedrag is afgeschreven en op de bankrekening van Vinted staat. Van Vinted krijg ik het bericht dat de betaling niet is gelukt en de verkoper ziet ook niet dat ik de aankoop heb gedaan. Hoe kan dit? Hoe is dit te verhelpen!?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hallo Marian. Oei wat vreemd. Je neemt hiervoor best even contact op met Vinted. Via de app kan u naar uw profiel gaan en daar heeft u de optie helpdesk. Vriendelijke groeten, Xiana

Nancy

Ik heb 2 dagen geleden op Vinted een bod aanvaard van iemand ! Nu is er geen reactie nie meer van die persoon , wat nu !! Is dit bod niet geldig ! Bedankt alvast

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Nancy. Dit valt jammer genoeg vaker voor. De koper moet dan nog de koop bevestigen nadat verzendkosten erbij kwamen. Sommige laten dan gewoon niets meer van zich horen. Je kan altijd een berichtje sturen en even polsen. Veel succes!

lotte

Ik heb thuis veel dozen liggen van bol en zalando. Mag je die dozen ook gebruiken voor op te sturen of mag er niks op de dozen staan?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Dag Lotte, Idem hier hoor dat zijn perfecte dozen. Gewoon zien dat het vorige adreslabel afgeplakt is. Veel succes!

Annick

Wat als de verkoper het bod heeft geaccepteerd maar de koper niet meer reageert en ook niet betaald? Kan er door de verkoper dan een ander bod door een andere verkoper worden geaccepteerd?

Kattebelletjes Foto Pitoe

Goedenavond Annick, Dat kan inderdaad. Zolang de koop niet bevestigd is, is die nog niet rond en kan je een andee bod aanvaarden. Veel succes!

Frederique

Ik heb het nog steeds niet uitgeprobeerd. Ben erg Marktplaats-erig. Maar ja, ooit, heeeeeeeeel lang geleden, ruilde ik ook Ebay om voor Marktplaats dus het kan haha

Kattebelletjes Foto Pitoe

Hahaha ja ik begrijp het eens je ergens goed mee bent is dat eigenlijk ideaal hé. Mocht je opeens zin hebben om het eens over een andere boeg te gooien weet je waarheen ;-).

Melanie Hoogvliet

Ik ben niet zo een fan van verkoopsites maar het klinkt alsof bij vinted alles goed geregeld is.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ik heb momenteel enkel nog maar goede ervaringen ?.

Krystle/Batboy

ik zag gisteren toevallig nog de reklame, maar heb de app nog niet gedownload. Verkoop nu alles via marktplaats, maar dit lijkt mij ook wel wat!

Kattebelletjes Foto Pitoe

Zeker eens uitproberen. Vooral als je nog veel kinderkleding liggen hebt ;)

Tuinweetjes

Handige informatie voor als je iets te koop wilt zetten.

Yvonne van der Laan

Goede tip om een voorraadje dozen aan te leggen.. wij hebben er standaard wat in de schuur. Tegenwoordig verstuur je zo vaak dingen. Ik vind het alleen zo irritant dat die dingen altijd in de weg lijken te liggen, haha.

Kattebelletjes Foto Pitoe

Ja dat is wel waar. Hier liggen ze in een hoekje gestapeld achter een grote kamerplant :).

Plaats een reactie