Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Uitje met de kids: Pop-up speeldorp Dadipark

Dadipark, een fenomeen in de Westhoek. Ook ik heb er als kind heel wat uurtjes versleten. Anders dan andere pretparken kwamen er geen attracties aan te pas. Het park bestond uit een gigantische speeltuin vol met reuzenschommels, waterfietsen, een glazen doolhof, het draaiende huis van Hans en Grietje, de grote loopbrug en mijn absolute favoriet de glijbanen met matten. 

Verloederd ingangsbord Dadipark met basiliek op de achtergrond

Sluiting Dadipark

Jammer genoeg kreeg het park te kampen met veiligheidsproblemen en hierdoor terugvallende bezoekersaantallen. In 2002 gingen de deuren onherroepelijk dicht. Het park bleef lange tijd onaangeroerd liggen terwijl de natuur de speeltoestellen alsmaar meer in haar greep kreeg. 

Natuur overwoekert schommels

Kort voor de sloop in 2012 zijn we nog foto's gaan nemen in het verloederde park. Echt fascinerend om te zien hoe de natuur alles terug overnam. Maar met pijn in het hart zag ik ook de verloedering en vandalisme in een park waar ik als kind zoveel gelukkige momenten heb doorgemaakt. 

Verloederde aanblik draaimolen Dadipark

Dadipark pop-up

Ondertussen is er van Dadipark niets meer te bespeuren. Alles werd gesloopt en het terrein staat klaar om in 2022 dienst te doen als groene recreatie- en woonzone. 

Groot was mijn vreugde toen ik las dat er een pop-up versie van Dadipark zou plaatsvinden deze zomer. Vlak naast het terrein waar het park vroeger lag, ligt nu een gezellig openlucht speeldorp met springkastelen en speelelementen uit het vroegere Dadipark. 

Voor ouders en grootouders is er een gelegenheid om iets te eten of te drinken en herinneringen op te halen aan het park terwijl de kinderen in elke hoekje een nieuw speelelement verkennen. 

Her en der ontdek je restanten uit het vroegere Dadipark. Zo staan er een aantal gondels uit het vroegere reuzenrad, zijn er glijbanen en schommels.

Gondel uit het vroegere reuzenrad van Dadipark

Ik hoop dat dit initiatief jaarlijks mag terugkeren want wij vonden het zeker een voltreffer. De kinderen hebben zich geen moment verveeld en wij genoten van de gezellige sfeer. Momenteel staat er ook een frietkraam maar het lijkt me leuk als dit nog wat zou uitbreiden naar wafels, suikerspinnen ... . 

Praktisch

Het pop-up speeldorp van Dadipark is nog open tot en met 21 juli en dit telkens van maandag tem donderdag van 10u00 tot 20u00 en op vrijdag, zaterdag en zondag van 10u00 tot 22u00.

Parkeren is niet toegestaan naast de weide maar je kan zeer makkelijk parkeren in de centrumstraten en tevoet naar het terrein wandelen (10 minuten). 

Toegang is volledig gratis en reservatie vooraf is niet nodig. Check vooraf wel even de Facebookpagina want hier geven ze telkens aan wanneer het iets te druk is en je een bezoek beter uitstelt. 

Place to be:

Dadipark pop-up speeldorp
Waterstraat 82
Moorslede (Dadizele)
www.dadipark.be

Naar overzicht blog

Plaats een reactie