Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Twee dagen naar Europapark

Onze volgende stop ligt middenin het Zwarte Woud namelijk Europapark, het beste pretpark ter wereld volgens the Golden Ticket Awards. Europapark heeft meer dan 100 attracties dus reken zeker minimum twee dagen als je het volledige park wil bezoeken. Wil je dan nog één van de vele shows meepikken dan kan je er zelfs drie dagen vertoeven.

We slapen hierdoor in een charmante vakantiewoning op 25 minuten rijden van Europapark zodoende we het park twee dagen kunnen bezoeken. 

Vakantiewoning Siglinde Schneider


Je kan ook overnachten in Europapark zelf in één van hun vele themahotels maar deze zitten heel vaak volledig volgeboekt in het hoogseizoen en hier hangt ook wel een serieus prijskaartje aan vast. 

Rondreis doorheen Europapark

Het pretpark is opgedeeld in verschillende themazones met telkens in de hoofdrol een Europees land zo kan je op bezoek in Italië, Frankrijk, Ierland, Ijsland... .Wat het park zo uniek maakt is dat ze zeer gedetailleerd te werk gaan in de aankleding van hun themazones. Zo is alles in een specifiek gebied ook gebaseerd op de cultuur van dat land. De attractiebedieners dragen aangepaste kleding en de gastronomie van dat land staat op de voorgrond. Denk maar aan pasta in Italië, poffertjes in Nederland of visgerechten in Scandinavië. 

Kindvriendelijk pretpark

Europapark is een geliefd en populair pretpark wat uiteraard veel bezoekers met zich meebrengt. Zeker in het hoofdseizoen kan het dus zeer druk worden. 
Aan de ingang van het park kan je gratis textielstickers terugvinden. Hierop kan je de naam van het kind en een telefoonnummer van de ouder noteren. Op die manier kan er snel ingegrepen worden bij verloren gelopen kinderen. 

Tijdens ons bezoek liepen de wachttijden aan de grotere attracties al snel op tot 50 minuten en meer maar gelukkig is er een grote variatie aan kleinere attracties. Hier waren de wachttijden heel wat minder waardoor je met kinderen niet overal urenlang hoeft aan te schuiven. Naast attracties zijn er ook heel wat speeltuinen waar kinderen urenlang kunnen ravotten. 


Let wel dat bij veel van de grotere attracties er een minimum lengte van 120 cm vereist is. Onze jongste zoon, een echte durfal, was dus net 4 cm te klein voor veel grotere rides. 

Ze werken ook met een Virtual Line wachtrij systeem voor een aantal populaire attracties. Via hun app kan je jezelf registreren en zo virtueel aanschuiven in de wachtrij. Wanneer jouw tijdsslot aan de beurt komt, kan je via een aparte ingang onmiddellijk op de attractie plaatsnemen. 
Let wel je kan slechts bij één attractie tegelijkertijd aanschuiven dus van zodra dat tijdsslot voorbij is kan je een nieuw tijdsslot selecteren.
Op deze manier konden we toch enkele grotere attracties ook meepikken. 

conclusie

Pluspunten:

+ In het zomerseizoen is het vaak zeer druk in Europapark maar de grote variatie aan attracties zorgt ervoor dat er overal wel iets te doen valt.

+ Daarnaast geeft de Virtual Line wel de mogelijkheid om zonder aanschuiven wat populaire attracties mee te pikken.

+ Bij drukke dagen zal het park ook altijd langer de deuren openen zo hadden wij steeds avonden tot 20u i.p.v. 18u. 

+ Divers aanbod aan gastronomische maaltijden en prijs/kwaliteit sterk. 

Minpunten:

- Idealiter zijn de kinderen minstens 120 cm zodat ze ook op heel wat grotere attracties meekunnen.

- Een bezoek aan het park is niet goedkoop. Koop zeker je tickets online want de prijs aan de ingang ligt heel wat hoger. 

- Aangezien het park vrij omvangrijk is was het niet altijd even makkelijk om de weg terug te vinden. Er staan ook niet overal wegwijzers maar de app met plattegrond vangt dit wel grotendeels op. 

Naar overzicht blog

Plaats een reactie