Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Rondje Luxemburg - Duitsland: Off we go

Nu onze twee jongens een aanvaardbare leeftijd hebben om een autovakantie te overleven, trekken we eropuit deze zomer. 
We hadden hen graag meegenomen naar attractiepark Europapark in het Zwarte Woud in Duitsland maar die rit neemt snel 8u in beslag. Om het enigszins rustig te houden in de auto maken we een tussenstop in Luxemburg middenin de Müllerthal.

Camping La Pinède

Camping La Pinède is de ideale uitvalsbasis om route 2 van de Müllerthal te bewandelen maar hier starten ook enkel lokale en kortere routes. 

Personeel van de camping is Nederlandstalig, wat een mooie troef is. Hier zijn ook heel wat flyers en kaarten te vinden om de Müllerthal af te wandelen.

Naast de receptie ligt een klein winkeltje met enkel basisproducten en waar elke ochtend ook verse broodjes en koffiekoeken kunnen afgehaald worden. Als je wat verder gaat ( ongeveer 8 km met de wagen) kan je ook de grootste supermarkten terugvinden in Echternach.

Wij hadden Studio A geboekt wat vlak naast de receptie lag. Studio A is een soort appartement met een ruime slaapkamer, een volledig ingerichte keuken met woonkamer en een badkamer. In de woonkamer staat een ruime zetel die ook als bed kan opengeklapt worden. 

De Müllerthal Trail

Een droom voor alle wandelaars onder ons, de Müllerthal. De route is onderverdeeld in drie grotere hoofdroutes, samen goed voor zo'n 112 kilometer. 
Uiteraard kan je ook kortere wandelingen maken, je hebt dan de keuze uit een groot aantal lokale wandelroutes. De routes worden onderweg duidelijk gemarkeerd met de eerste letter van de plaats waar je begint en eindigt. Zo liepen wij ondermeer langs C2 (Consdorf). 

Ik had er eerst wat schrik voor maar onze jongens hebben vlotjes 7 km gelopen. Ze liepen de vele heuvels moeiteloos op en af en ik moest ze meermaals in toom houden.
Ze vonden het heerlijk om te wandelen tussen de nauwe kloven en langsheen de prachtige rotspartijen. 

Het hoogtepunt waren de Rittergang en de Déiwepëtz, de twee smalste passages van het Mullerthal. Een lichtje is hier geen overbodige luxe en claustrofobische mensen als mezelf moeten zich even vermannen 😰.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie