Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

De start van onze Urban Jungle: Plant Rebelz

4 stekjes in een postpakket versierd met confetti

Een jaar terug stonden onze vensterbanken nog vol met orchideeën. Mijn passie voor deze populaire planten was gestart bij de aankoop van ons huis, toen een bevriend koppel ons een orchidee schonk als cadeautje. Gemakkelijk in onderhoud en quasi niet kapot te krijgen en dus ideaal voor een plantenleek. 

Nu vele jaren later ben ik niet meer zo gelukkig met mijn orchideeën. Het grootste deel van het jaar staan ze uitgebloeid op mijn vensterbank, desondanks mijn eindeloze liefde voor hen. Misschien voelen ze het wel aan dat ik langzaam maar zeker concurrentie in huis gehaald heb. 

Urban Jungle in huis

Een alsmaar meer groeiende interieurtrend is dat de natuur een prominente plek krijgt in onze huiskamers. Botanische prints, groene tinten, natuurlijke materialen en uiteraard kamerplanten zorgen voor rust en gezelligheid in huis. 

Urban Jungle

Onze woonkamer is jammer genoeg geen oase van licht waardoor ik wat voorzichtig was bij het aankopen van planten. De gebruikelijke Sanseveria en Monstera had hier al wel een plekje veroverd, maar ik kon zo verlekkerd kijken naar die prachtige Urban Jungle woonkamers.

Ik ben mij hier recent wat meer beginnen in verdiepen en kwam zo ook uit op de webshop van Plant Rebelz. 

Plant Rebelz

Dit jong bedrijf spreekt onmiddellijk aan met zijn aantrekkelijke website en uitgebreid aanbod aan kamerplanten en toebehoren. Je kan hier terecht voor enkele unieke exemplaren die ze zelf bestempelen als The Weirdos. 

De ervaren plantenliefhebber maar ook de mindere groene vingertjes kunnen hier terecht. Bij elke plant staat namelijk een handig overzicht met tips om jouw kanjer in topconditie te houden. 

Ik laat me graag verrassen en ga voor hun Stekkie Surprise Box.

Stekkie Surprise Box

Deze box bestaat uit 4 verschillende stekjes in een leuke box. Welke planten je krijgt blijft een verrassing dus ideaal om nieuwe plantjes te ontdekken. 

Stekkie Surprise Box

Bij het openen van de doos is het een waar feestje 🥳. De stekjes zelf zijn in prima staat en hebben de lange tocht in hun postpakket goed doorstaan. 

Ik ben het meest nieuwsgierig naar mijn Extreme Stripy Kid, een Alocasia met een zebraprint. Alle stekjes zitten zorgvuldig verpakt met een beschermend netje rond de wortels. Dit netje mag gewoon mee in de aarde dus lekker makkelijk!

Ondertussen staan ze al mooi te pronken in ons interieur.

Alocasia Zebrina en Monstera Deliciosa
Alocasia Cucullata en Ficus Abidjan

Je kan deze Stekkie box trouwens ook op maandelijkse basis ontvangen en zo je eigen Urban Jungle snel opbouwen 😇.

Terrariums

Manlief krabt soms in zijn haren bij de opmars van het plantengeweld in ons huis. Toen ik hem vol enthousiasme de website toonde was zijn interesse groot bij het onderdeel terrariums. Naast de stekjes kozen we dus ook nog een terrarium. 

Een terrarium is eigenlijk een soort afgesloten minituin in een glazen bokaal. Het makkelijke is dat dit minituintje zichzelf onderhoudt. 

Je ontvangt alle materialen afzonderlijk samen met een praktisch stappenplan. Ik had er eerst wat schrik voor maar eigenlijk kan je dus helemaal niets verkeerd doen 😆.

Hoe de plant nu eigenlijk kan overleven in een afgesloten bokaal? Het water binnenin heeft zijn eigen kringloop, wordt opgenomen, verdampt en druppelt weer op de wortels. 

Condens binnenin terrarium

Eigenlijk wel heel fascinerend om zien en een echte blikvanger in huis. We willen een mooi wandrek in de keuken dus ik zie in de toekomst nog wel nieuwe stekjes en een terrarium op mijn verlanglijstje staan 😇.

Naar overzicht blog

2 reacties

Lodi

Hier staan ze ook, de planten van Plant rebelz en ze doen het super goed, ondanks mijn niet zulke groene vingers. Een terrarium lijkt me ook heel apart im in huis te hebben, erg leuk. https://lodiblogt.nl

Kattebelletjes Foto Pitoe

Heerlijk he! Hier zie ik ook al nieuwe blaadjes komen. Echt benieuwd hoe ze volgend jaar zullen staan.

Sas / iliveformydreams.com

Leuk! Ik heb ook steeds meer groen in huis <3

Plaats een reactie