Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Haal de natuur in huis met Geurwolkje

Wat snakken we allemaal naar dat eerste lentezonnetje, waardoor we nog net iets te overmoedig onze jas thuis laten hangen. Gelukkig hebben we al kunnen genieten van enkele uitzonderlijke warme dagen. Maar we zijn nog vroeg in het jaar en er kunnen dus nog heel wat maartse buien en aprilse grillen komen aanwaaien. Dan maar genieten van het zonnetje achter onze ramen, in onze knusse woonkamer met de verwarming op een aangename temperatuur. 

De verwarming omhoog, de luchtvochtigheid omlaag

Wie herkent het? Tijdens de wintermaanden kruipen we huiverend vanonder onze lakens met alweer een droge neus en keel en uiteraard hoofdpijn. 

Door de omhoog gedraaide verwarming en de koude, droge buitenlucht kan de luchtvochtigheid in huis heel snel te laag worden. Door die lage luchtvochtigheid wordt vocht op onze huid sneller verdampt en kunnen we dus minder zuurstof uit de lucht opnemen. Met als gevolg de welbekende kwaaltjes.

Een gezonde lucht met een geurtje aan

Ik ging dus op zoek naar een luchtbevochtiger en kwam terecht bij de aroma diffusers van Geurwolkje. Het voordeel bij een aroma diffuser is dat je naast een betere luchtvochtigheid in huis ook etherische oliën kan verspreiden in de ruimte. Die etherische oliën geven niet alleen een heerlijke geur maar hebben ook een positief effect op lichaam en geest. 

Geurwolkje

Geurwolkje, een jonge en gedreven onderneming uit Nederland, beschikt over een prachtig assortiment aan aroma diffusers voor in huis. De toestellen zijn ware eyecatchers en passen perfect binnen elke woonstijl. Ik heb gekozen voor de Aurora aroma diffuser in licht hout met wit deksel. Op die manier past hij perfect bij ons meubilair. 

Ik zag ook al goedkopere varianten voorbijkomen op websites als AliExpres maar kies, als het op mijn gezondheid aankomt, toch graag voor kwaliteit. De aroma diffusers van Geurwolkje bevatten immers keurmerken, zodat ze aan alle EU richtlijnen voldoen. Hiernaast kan je ook rekenen op een garantie van 1 jaar en ligt het product binnen enkele werkdagen al in de bus. 

Feel good, Smell good, Be happy

Gebruiksaanwijzing

Hoe gaat zo'n aroma diffuser nu precies in zijn werk?

Je vult de diffuser met maximaal 200 ml water en vervolgens druppel je hierin zo'n 5 tot 10 druppels etherische olie. Je sluit het toestel aan op de stroom, kiest de tijdsduur (1 - 3 - 6 uur) en stelt optioneel de sfeerverlichting in. Je kan kiezen uit verschillende kleuropties naargelang de gemoedsinstelling. 

Het toestel maakt een zacht pruttelend geluid (te vergelijken met een kabbelend beekje) en verspreidt onmiddellijk een lekker geurende nevel. 

Geurwolkje in werking nabij kamerplanten

100% natuurlijke etherische oliën

Naast het kiezen van een aroma diffuser, heb je ook nog een uitgebreide keuze aan etherische oliën. De natuurlijke etherische oliën van Geurwolkje worden gewonnen uit extracten van planten en bloemen. Bij etherische oliën is het zeer belangrijk dat je kiest voor natuurlijke varianten die dus geen synthetische parfums of chemische bewaarmiddelen bevatten. 

Elke aromatische olie heeft ook een eigen specifieke werking. Een van de bekendste is uiteraard Eucalyptus, die helpt bij het opnemen van zuurstof en de luchtwegen openzet of lavendel die helpt ontspannen.

Mijn drie favoriete geuren bij Geurwolkje zijn Boswandeling, 1001 Nachten en Fris Briesje. Het is uiteraard altijd een gokje bij het kiezen van geuren maar bij Geurwolkje geven ze bij elke geur een uitgebreide omschrijving van de ingrediënten en hun werking. 

Drie flesjes natuurlijke etherische oliën van Geurwolkje

Hoe zorgen jullie voor een lekkere geur in huis? Als jullie al over een aroma diffuser beschikken dan ben ik ook zeer benieuwd naar jullie favoriete geur?

*De aroma diffuser ontving ik van Geurwolkje voor een samenwerking.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie