Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Uitje met de kids: Disney's Newport Bay Club

Het scheelde niet veel of dit artikel was nooit online gekomen. Alle maatregelen aangaande de Covid pandemie zorgden ervoor dat onze trip naar Disneyland tot enkele dagen voordien vrij onzeker bleef. Gelukkig hadden zowel mijn partner als ik enkele dagen onze 2de vaccinatie op zak waardoor we de vele verplichte testen om Disneyland binnen te raken konden ontlopen. 

Met de kinderen op hotel

Rond het middaguur arriveren we op de parking van Davy Crockett"s Ranch.

Receptie Davy Crockett Disneyland Parijs

Ik hoor het jullie al denken: "Davy Crockett's Ranch, zijn jullie verdwaald ofzo?". We hadden wel degelijk een boeking in één van de huisjes van Davy Crockett maar bij het inchecken keek de parkmedewerker opeens heel enthousiast op zijn scherm en riep uit dat we uitgekozen waren en een speciale upgrade kregen. We kregen een hotelkamer in Disney's Newport Bay Club inclusief ontbijt.  We kregen een hotelkamer in Disney's Newport Bay Club inclusief ontbijt.


De parkmedewerker dacht dat ik ter plekke een dansje zou gaan doen maar ik keek wat bedenkelijk. Een hotelkamer delen met onze twee kinderen? De aparte slaapkamers waren één van de hoofdredenen waarom we voor Davy Crockett kozen. Vol ongeloof probeerde de parkmedewerker me te wijzen op het feit dat we wel een ontbijt inclusief kregen en dat het hotel op wandelafstand van het park lag. En ik moet zeggen achteraf zeker geen spijt gehad dat we op zijn aanbod zijn ingegaan. 

Disney Magic Pass

Bij de receptie van Davy Crockett kregen we al onze Magic Passes in handen zodoende we onmiddellijk het park binnen mochten. Onze hotelkamer in Newport Bay Club zou pas vanaf 15u toegankelijk zijn. Met deze Magic Pass krijg je toegang tot de hotelkamer, toegang tot de 2 parken en toegang tot de parking. Het systeem werkt eigenlijk zeer vlot en vervangt de vroegere papieren tickets. 

Disneyland Magic Pass

Disney's Newport Bay Club

Het Disney Park was tot 21u open waardoor het al zeer snel 22u30 was eer we op de hotelkamer aankwamen. Eerst nog even voorbij de receptie (24/24u open) gelopen omdat we onze kaart nog moesten activeren en zo ook het ontbijt konden vastleggen. Bij de receptie waren ze zeer klantvriendelijk, overal in het hotel eigenlijk!  Zo liep mijn zoontje tijdens het inchecken in volle enthousiasme pardoes tegen één van hun paaltjes en ze vertelden me in geuren en kleuren waar de EHBO post was😂 . 

Onze kamer lag op het gelijkvloers en lag best nog een eindje wandelen van het centrale gedeelte van het hotel. Ook keken we uit op de zijkant van het gebouw (straat) maar aangezien we een upgrade kregen kunnen we zeker niet gaan klagen. Gelukkig bleef het straatlawaai zeer beperkt in vergelijking met het lawaai op de gang. Ik ben toch enkele malen wakker geworden van gasten die vrij laat nog op hun kamer binnengingen. Gelukkig was het zeer rustig zodat die overlast nog beperkt bleef. 

Superior kamer

De Superior kamer is mooi ruim en bestond uit 2 tweepersoonsbedden. De bedden vond ik net iets te smal om zeer comfortabel naast elkaar te liggen. Als je lekker dicht en romantisch bij elkaar wil kruipen? The place to be! Misschien ben ik op dat vlak wel verwend met ons grote bed thuis 🤭.


De aankleding is gebaseerd op de stijl van New England uit de 19de eeuw met veel houtwerk. Er zijn ook heel wat leuke details met ondermeer het Mickey bedkader. 

Superior Room Disney's Newport Bay Club


Wat ik persoonlijk leuk vond was de tussenruimte  met kledingrek naar de badkamer toe. Op die manier kon mijn partner zich douchen terwijl ik mij kon klaarmaken aan de wastafel zonder het ongemak van condens over de volledige badkamerspiegel. Zeg mij dat ik niet de enige ben met die ergernis 😜.
In de badkamer lagen ook een aantal gratis toiletartikelen zoals douchegel, shampoo, conditioner en bodylotion. En ja die heb ik allemaal meegenomen naar huis 🤭.
De badkamer op zich begint wel wat gebruikssporen te tonen en is voor mij persoonlijk geen 4 sterren waard. 

Badkamer Superior Room Newport Bay Club

Op de kamer is ook televisie met internationale kanalen en Disney zenders. Alhoewel we altijd zeer laat op onze kamer aankwamen was het wel handig om in die tussenmomenten even de televisie op te zetten voor onze kleinsten. 

Superior Room Disney's Newport Bay Club television

Nog een groot pluspunt was de vele opbergruimte. In het stuk voor de badkamer was ruimte om de koffers op te bergen en kledingstukken op te hangen en in het slaapgedeelte een grote commode met lades. Ik haat het om tijdens de vakantie uit koffers te moeten grabbelen en voortdurend over rondslingerende bagage te struikelen. 

Als ik één iets mocht veranderen dan zou ik een kleine koelkast voorzien op de kamer. Wij hadden ons uiteraard voorzien op een verblijf in een vakantiehuisje met keuken dus mijn melkflessen en ontbijtgranen waren op dit moment wat overbodig 🤣.

Ontbijt

Zoals hierboven aangegeven was ons ontbijt inclusief het verblijf. Mocht je het ontbijt apart willen bijboeken dan komt dit neer op €28 voor een volwassene en €23 voor een kind. 

Er zijn meerdere ontbijtruimtes in Newport Bay Club. Dit hadden we pas door op dag 2 want op dag 1 werden we doorverwezen naar hun zaal Providence. Blijkbaar één van hun vergaderzalen en ook zeer donker en ongezellig. Op dag 2 kozen we dus bewust voor de zaal Yacht Club met uitzicht op het meer. 

Ontbijtruimte Yacht Club

Het ontbijt is continentaal en er is best wel ruime keuze. De prijs voor de kinderen vind ik zeker veel te hoog. Mijn kinderen aten hoogstens wat cornflakes en een chocoladebroodje wat voor €23 niet echt een fantastische deal is. Ook de prijs voor volwassenen vind ik echt hoog maar daarentegen heb je wel het gemak dat je de dag met een ontbijt ter plaatse kan starten.

Momenteel werken ze met tafelbediening door de huidige Corona maatregelen wat zowel zijn voordelen als nadelen heeft. Het geeft een zeer rustige sfeer aan het ontbijt zonder al die rondrennende gasten in de ruimte. Daarnaast kiezen mensen ook meer bewust wat ze bestellen en blijft er minder liggen op de tafels. 
Daartegenover is het soms wat gênant om telkens een medewerker te moeten roepen voor een extra glaasje fruitsap of een broodje. 

Continentaal ontbijt Newport Bay Club

Topligging

Het hotel heeft niet de beste ligging van het park want daarvoor moet je bij het Disneyland Hotel zijn. Jammer genoeg zal mijn budget dit niet gauw toelaten desondanks die op mijn bucket list staat. Toch hoef je niet zo heel ver te wandelen. Binnen een groot kwartier kan je via Lake Disney tot Disney Village en de Disney parken. De wandeling langs het meer is zalig en zorgt ervoor dat je in alle rust naar het park toe kan wandelen. 

Lake Disney

Het park beschikt ook nog over 2 verwarmde zwembaden maar daar zijn we nooit toe geraakt. 

Disney's Newport Bay Club
Avenue Robert Schuman
77700 Chessy, Marne-la-Vallée
Disney's Newport Bay Club Hotel | Disneyland Paris

Naar overzicht blog

Plaats een reactie