Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Repos en Normandie

Een van de leukste blogposten zijn toch wel travelblogs. Deze zomer gaan we met zijn drietjes richting Normandië. Lang zitten twijfelen over de bestemming want met een 2-jarig zoontje op de achterbank hadden we echt geen zin in een autorit van meer dan 8 uur. Anderzijds schrikt een vliegtuigreis ons op dat vlak ook nog af dus we gaan voor Noord-Frankrijk met het risico op een druilerige week natuurlijk... maar we zijn optimistisch 😀.

Ok vervoersmiddel staat vast, dat zal onze wagen worden en dan blijft nog overnachting. We kiezen voor een vakantiehuisje, lekker knus, privé maar toch met de nodige comfort. Ik had al vaak horen spreken over het concept airbnb en ben hier mijn zoektocht gestart. Airbnb is een soort marktplaats waarop particulieren ruimtes verhuren en bezoekers van de site een ruimte kunnen huren. De verhuurder kan ook een deel – een kamer of verdieping –  van een huis verhuren. Als verhuurder betaal je een bepaald percentage aan airbnb voor het gebruik van hun reserveringssysteem. Het concept is eigenlijk vrij eenvoudig. Je surft naar de website en daar kan je jou registreren. Je geeft bepaalde criteria in (bestemming - periode - aantal personen) maar kan ook uitgebreider gaan zoeken (voorzieningen - type woning - taal verhuurder...). Eens je hebt gekozen stuur je een bericht naar de verhuurder waarin je aangeeft interesse te hebben in het huis, de kamer, appartement... en je stelt je kort wat voor. Daarna krijg je bericht van de verhuurder die dan al dan niet instemt met jouw optie. Vanaf dan gaat de reservering door en ga je een bedrag overschrijven naar airbnb wat zij vasthouden tot 24u na aankomst op bestemming. Dit geeft jou als huurder nog de kans om airbnb in te lichten mocht de accommodatie niet aan de verwachtingen voldoen.

Na enkele uurtjes snuisteren op de website bots ik op een leuk vakantiehuisje in Coudray-Rabut, een gemeente in Calvados (Normandië). Dit huisje ligt op het domein van de verhuurder waar zij ook hun eigen woning hebben. Het huisje is geschikt voor 2-5 personen en heeft 2 slaapkamers, ideaal om ons zoontje in alle rust apart te laten slapen. Hiernaast is er ook een gezellige living, keuken en een terrasje dat uitkijkt op een mooie groene tuin. We dromen al weg bij de mooie foto's.

Pictures!

Na een korte voorstelling en een vriendelijke feedback van de verhuurder staat onze reservering vast. Nu het leukste van allemaal....de planning opmaken!

 

 

Naar overzicht blog

Plaats een reactie