Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Uitje met de kids: maisdoolhof en zomerbar Spoor 74

De laatste twee jaar schoten de maïsdoolhoven als paddenstoelen uit de grond. Veel mensen gingen namelijk op zoek naar alternatieven dichtbij huis.
De zoektocht is vooral populair bij gezinnen met kinderen want zeg nu zelf, wie liep als kind niet al eens verloren tussen die torenhoge maïsvelden. 

Verdwalen tussen de torenhoge maïs

Spoor 74

Wie in de Westhoek woont of verblijft kan nog tot 12 september terecht bij Spoor 74 waar een maïsdoolhof van 2 km lang en een gezellige zomerbar ligt. 
De naam is niet geheel willekeurig want de zomerbar ligt vlakbij Frontzate, het wandelpad dat Diksmuide met Nieuwpoort verbindt. Dat pad loopt langs de oude spoorlijn 74. 

Thema trein

Over het concept werd zeer goed nagedacht. Het speeltoestel en springkasteel zijn volledig binnen thema trein en ook de speurtocht door de maïs speelt zich af binnen datzelfde thema. 

De speurtocht is trouwens een echte meerwaarde. Je loopt niet doelloos door de maïs maar gaat doelgericht op zoek naar tips om de oplossing van het mysterie te ontrafelen. 
Voor de allerkleinsten is er een soort bingospel waarbij ze op zoek moeten naar symbolen in het doolhof, de kinderen moeten verschillende raadsels oplossen en de volwassenen krijgen een heus detectivespel voorgeschoteld. 

Speurtocht Spoor 74 maïsdoolhof
Kinderen speurtocht maïsdoolhof Spoor 74

Bij het indienen van de formulieren krijgt elke deelnemer ook een leuke attentie in de vorm van een doosje met gepofte maïs (popcorn). Daarnaast is er nog een wedstrijd waarbij een aantal leuke prijzen verloot worden op het einde van de zomer. 

Leuke attentie Spoor 74 popcorn

Zomerbar

Na de speurtocht, die ongeveer een uurtje in beslag neemt, kan je terecht op hun gezellige zomerbar. (De zomerbar kan trouwens ook bezocht worden zonder deelname aan het maïsdoolhof. )
Ze hebben een uitgebreide kaart met frisdranken, streekbieren en snacks zoals pannenkoeken, ijsjes en een overheerlijke tapasplank. Terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen kunnen de ouders dus heerlijk genieten 😇.

Tapasplank Zomerbar Spoor 74

Praktisch

Maïsdoolhof en zomerbar Spoor 74
Nieuwpoortstraat 8
8600 Diksmuide
(ruime parking voorzien)

Het maïsdoolhof en de zomerbar zijn elke dag geopend:
ma-do van 12u tot 18u (tot 17u toegang tot het doolhof)
vrij-zo
van 12u tot 22u (tot 21u toegang tot het doolhof)
Reservatie is niet nodig!

Deelname aan het maïsdoolhof kost €5. Kinderen jonger dan 4 jaar mogen gratis mee. Betalen kan cash of met bankcontact.


Naar overzicht blog

Plaats een reactie