Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Kindvriendelijke wandelroutes: Multimovepad Sixtusbossen - De Lovie

plattegrond Sixtusbossen

Coronawandelaars

Als er één positief element te linken valt aan Corona dan zijn het wel de zogenaamde "coronawandelaars". Ik geef het toe we zijn er zelf ook wel schuldig aan. Op vrijetijdsvlak is er zoveel te doen en te beleven dat we vaak het allermooiste in onze omgeving over het hoofd zien: de natuur. 
Nu we met zijn allen wat meer "opgesloten" zitten willen we instinctief onze vrijheid gaan opzoeken en even ontsnappen aan alle zorgen. 
Dat is te merken aan de overvolle parkings en wandelpaden in natuurgebieden. 

Ontdek de Multimovepaden

Natuur en Bos en Sport Vlaanderen willen kinderen op een speelse manier laten bewegen in een natuurlijke en uitdagende omgeving. Beide agentschappen willen kinderen terug naar buiten om er te gaan ravotten. Zowel bewegen als de natuur zijn immers goed voor de gezondheid. Met deze mooie gedachtegang gingen ze aan de slag en richten ze een aantal multimovepaden in. Het Multimovepad in Vleteren ligt voor ons ideaal maar mocht je niet afkomstig zijn van de Westhoek dan liggen deze misschien wat dichterbij?

Multimovepad Sixtusbossen - De Lovie

Het Multimovepad start in de nabijheid van een parkeerdomein wat uiteraard wel praktisch is. Omwille van plaatsgebrek op de parking zijn wij gestart aan de zijkant van het domein van De Lovie in de omgeving van Café Canada. De Lovie is een organisatie die ondersteuning biedt aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap. 

Op die manier wandel je doorheen het domein van De Lovie en eindig je aan het Multimovepad. 
Dit was eigenlijk ook wel een aanrader want bij het binnenwandelen van het domein van De Lovie passeerden we de belevingstuin. Hier kan je aan de hand  van jouw zintuigen (ruiken, horen, voelen...) een aantal leuke doe-activiteiten ondernemen. 

Voelbakje Belevingstuin De Lovie

Geluiden maken - Belevingstuin De Lovie

Verder is het domein zeer aangenaam om doorheen te wandelen met centraal een prachtig kasteel omgeven door een indrukwekkende vijver.

Aan de hand van de bewegwijzering kom je aan op het Multimovepad.

Bewegwijzering Kasteeldomein De Lovie

Op dit pad ontdek je een klimpalenparcours, klim- en stappalen, een evenwichtsbalk, een duikelrek, een touwenparcours, een klimnet, … Kortom volop klimmen, springen en landen, glijden, slaan, trekken en duwen, wandelen en lopen.

De kinderen en wijzelf vonden het zeer leuk om doen. De kinderen konden niet genoeg krijgen van de vele hindernisparcoursen. Voor sommige constructies waren mijn 6-jarige en 3-jarige nog wel wat te klein maar met onze hulp raakten ze overal op en af. 
We hadden ons gelukkig voorzien in regenlaarzen wat geen overbodige luxe was want op sommige locaties ligt het vrij modderig. 

Klimpalenparcours

Schommelpret

Het Multimovepad kan je perfect combineren met een boswandeling doorheen de Sint Sixtusbossen.

Place to be:

Parkeerdomein Sint-Sixtusbossen aan ingang Multimovepad
Kruising hoek van de Canadaweg in Poperinge en de Leeuwerikstraat in Vleteren.
Klik hier voor een overzichtskaart.

Noot: Vanwege de grote coronadrukte is De Lovie genoodzaakt het Multimovepad tijdelijk te sluiten om de veiligheid van hun bewoners en personeel te kunnen garanderen. Vanaf maandag 7 december is het Multimovepad weer toegankelijk. De lus in de Sixtusbossen blijft toegankelijk.

Naar overzicht blog

Plaats een reactie