Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Verrassend tafelen in Den Olifant

Een plek waar we ondertussen toch al enkele keren gaan tafelen zijn is Den Olifant. Telkens opnieuw aangenaam verrast door de gastvrijheid en hun smaken kon dit plekje niet ontbreken op mijn blog. Dus bij deze, zeker een bezoekje waard mocht je in de omgeving van Ieper zijn. 

Ingang Den Olifant

Sfeervol interieur

Een geslaagd adresje gaat of staat meestal met het interieur. Een standaard interieur met weinig tot nietszeggende decoratie roept bij mij geen wauw gevoel op. Den Olifant zal je op dat vlak aangenaam verrassen. Het restaurant is gelegen in een statig herenhuis in het centrum van Ieper. Ze slagen erin om de vele verschillende ruimtes in het pand om te toveren tot knusse eethoeken. 


Interieur Den Olifant

Als de avond valt is er net voldoende verlichting wat bijdraagt tot de gezellige sfeer. Op de achtergrond rustige, maar herkenbare muziek. Jammer genoeg werd het op een gegeven moment vrij druk waardoor de gesprekken van nabijgelegen tafels de muziek algauw overstemden. 

Interieur Den Olifant

Beperkte kaart, verrassende keuzes

Een eindeloze variatie aan gerechten lijkt in eerste instantie prettig maar het geeft mij vaak keuzestress. Uiteindelijk grijp ik dan toch terug naar het oude vertrouwde. Bij Den Olifant pakken ze wekelijks uit met een nieuwe kaart waar een beperkt aanbod aan suggesties opstaat.

Naast hun wekelijkse suggesties zijn er ook een aantal terugkerende klassiekers waaronder spaghetti, pittige hamburger en hummus met gebakken champignons op een toast met slaatje. Je kan de kaart altijd even vooraf checken of je lekker laten verrassen. 

Ik had gekozen voor de gebakken rundsreepjes gemarineerd in rode wijn en look met een puree van champignons overgoten met een uienchutneysaus.
Mocht ik mijn bord schaamteloos kunnen uitlikken dan had ik het zeker en vast gedaan 😂. 

Hoofdgerecht met rundsreepjes

Alhoewel we onze buikjes goed vol gegeten hadden was ik alsnog nieuwsgierig naar hun smoefelbordje. Samen met een kopje muntthee kregen we een overheerlijk bordje met verse nagerechten. Van ijs tot donut, alles was vers wat me zeker wel kon bekoren. 

Smoefelbordje

De volledige avond werden we met een grote glimlach en in een ontspannen sfeer bediend. De gastheer doet zijn job overduidelijk met een grote passie, wat je als gast een welgekomen gevoel geeft. Daarnaast is deze plek op vlak van prijs/kwaliteit echt een aanrader in de streek.

Den Olifant
de Stuersstraat 3
8900 Ieper
www.den-olifant.be

Naar overzicht blog

Plaats een reactie