Logo Kattebelletjes
Food & Lifestyle Blogger

Veggieburgers van La vie est belle

Omdat ik wel geloof in het "met zijn allen een steentje bijdragen" en het toch ook wel lekker kan vinden, ligt er regelmatig Veggie in onze pan.  Een echte topper op vlak van vegetarisch zijn de vleesvervangers van La vie est belle . Ik kon een aantal van hun burgers op de kop tikken via de consumentenbeurs Biolicious (een beurs waar ik samen met mijn twee collega's organisator van ben 😳). La vie est belle heeft een...

Lees meer

De Mokkabar

Tijdens een uitstapje met mijn zus bots ik zeer toevallig op dit leuk adresje in Roeselare: De Mokkabar. Helemaal niet zo ver van de winkelstraat en met een leuk terrasje. Zeker een plekje waar ik nog eens terugkom. Bij het binnengaan worden we vriendelijk ontvangen en een tafeltje gewezen. We hadden blijkbaar geluk want de plaats is een echte hotspot wat ervoor zorgt dat vooraf reserveren geen overbodige luxe is. De Mokkabar heeft een...

Lees meer

Ovenschotel met gehakt en bloemkool

Er staat terug een nieuw kookboek op mijn plank dus ik heb wat hernieuwde inspiratie đŸ˜‰. De hype rond Pascale Naessens deed recent weer heel wat stof opwaaien maar toch was ik al een tijdje nieuwsgierig naar haar gerechten. Ik volg niet al haar werkwijzen of visies maar haal er zeker mooie combinaties uit. Zo ook met dit gerecht maar dan met een eigen twist đŸ˜‰. IngrediĂ«nten voor 3 personen 400 gram gemengd gehakt4...

Lees meer

Marktcafé Les Halles

We waren op zoek naar een leuk adresje om ons 8 jaar samen zijn te vieren. Jammer genoeg bleek maandag een heel slechte keuze naar restaurants toe want er bleek heel wat gesloten in de regio. Na wat wikken en wegen besloten we naar Les Halles te gaan op de Grote Markt van Ieper. Les Halles staat bekend als sfeervol café maar met ook een lekkere kaart. Vooral hun assortiment tapas zijn zeker de moeite waard om even te ontdekken.  Je kan kiezen uit een assortiment koude of warme...

Lees meer

Pecannotenkoek

Al ooit gehoord van een pecannotenkoek? Een krokante vlechtkoek met malse notenvulling, afgewerkt met hele stukken pecannoten en zoete siroop. Mijn vriend is er gek op dus alweer een uitdaging om ze net zo lekker te maken als bij de plaatselijke bakker. IngrediĂ«nten: 2 pakken bladerdeeg 125 gram pecannoten 50 gram suiker 25 gram bakboter 90 ml kandijsiroop of ahornsiroop 2...

Lees meer

Het genot van een vaatwas

Terwijl ik deze blog zit te typen, wringt een medewerker van Vandenborre zich in alle bochten om onze nieuwe vaatwas te installeren. Ik kijk vanuit mijn ooghoek nieuwsgierig naar dat mooie, spiksplinternieuwe toestel. Het is bijna te jammer om er straks een hoop vuile vaat in te dumpen al is dat natuurlijk wel de bedoeling. Al van kindsaf aan heb ik een hekel aan de afwas. Het zinnetje "allé begin maar met afwassen" heb ik tot vervelends toe mogen aanhoren. Nu, zoveel jaar later sta ik...

Lees meer

Onze ervaring met 't Kakelend Kippenmuseum

Om onze laatste vakantiedag in schoonheid af te sluiten, schuimen we het Internet af naar een leuke hotspot hier in de buurt. Aangezien onze zoon gek is op dieren en traktors leek een bezoekje aan 't Kakelend Kippenmuseum te Diksmuide ideaal. Kakelen hoor je volop maar het is zeker meer dan een museum! 't Kakelend Kippenmuseum is eerder een kinderboerderij met een wel heel uitgebreid aanbod aan boerderijdieren. 

Lees meer

Rozijnenbrood

Niets zo heerlijk als een lekker rozijnenbroodje met een tas warme chocolademelk. Op een regenachtige dag als vandaag altijd zeer welkom. Ikzelf ben geen zo'n grote fan van rozijnen op zich maar in zo'n broodje kan ik ze wel smaken. De truc hier is om een lekker luchtig deeg te krijgen en geen rozijnenbrood dat zwaar op de maag gaat vallen. Volg gerust even mijn werkwijze mee.Ingrediëntenlijst: 500 gram bloem 200 gram rozijnen 1 zakje droge...

Lees meer

Wortelsoep met kokosmelk

De vakantie staat bij mij garant voor ontspannen, genieten en experimenteren in de keuken. Nu we wat meer tijd voor handen hebben kan ik mij gooien op gebak, ovenschotels, pastasalades én soepen. Niets zo gemakkelijk als een grote portie soep klaarmaken om dan in te vriezen klaar voor een drukke werkweek. Ik probeer mijn soep te basseren op de seizoensgroenten dus deze keer wortelen! Ingrediënten: 750 gram wortelen 1 ui 2...

Lees meer

Cornedbeef met wortelen en aardappelen

Corned Beef met wortelen en aardappelen of "Bol au Beef Klak" zoals het bij ons vroeger wel vaak werd genoemd. Ik waarschuw jullie de naam van dit gerecht is al even sexy als het uiteindelijk resultaat maar wel overheerlijk! Echt zo'n typische winterkost met weinig ingrediënten en wat relatief snel op tafel kan gezet worden. Ik heb het gerecht leren kennen via mijn mama en zet het nu af en toe zelf eens op tafel. Mijn huisgenoten zijn er namelijk verzot op. De Corned...

Lees meer